image

Avrupa basını, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu sağladığına işaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci tura önde gittiğini kaydetti.

Almanya

Alman Spiegel dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, beklenenden daha iyi bir performans sergilediğini, anketlerden daha iyi bir oy oranı çıkarttığı, ikinci tura açık bir şekilde favori olarak girdiğini belirtti. Dergi, ilk turda yüzde 5 alan Sinan Oğan'ın, ikinci turda "sonucu belirleyici bir güç" olacağını savundu.

Bild gazetesi, Erdoğan'ın kazanacağından emin olduğuna işaret etti.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi de Cumhur İttifakı'nın parlamentoda kazandığı çoğunluktan dolayı bir avantaja sahip olabileceğini kaydetti.

Fransa

Fransız kanal France 24, "Erdoğan ve Kılıçdaroğlu karşı karşıya : Türkiye'deki seçimlerden akılda kalanlar" başlığı altındaki haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm anketleri yanıltarak rakibi Kılıçdaroğlu'nu 2,6 milyon oyla geride bıraktığı vurgulandı.

Oğan'ın, ikinci turda kritik rol üstlendiğini öne süren France24, AK Parti'nin TBMM'de çoğunluğu elde ettiğine dikkat çekti.

İngiltere

BBC seçim haberlerini, "Gergin gecenin ardından üstünlük Erdoğan'da gözüküyor" başlığıyla verdi. Haberde Cumhur İttifakı'nın meclis çoğunluğunu aldığı, Erdoğan'ın ikinci tura önde gittiğine işaret edildi.

The Economist ise "ülkedeki muhalefetin hayal edebileceği en kötü sonucu" elde ettiğini belirtti, anketlerin yanıldığına işaret etti.

İngiliz The Guardian"Yüksek katılımla yapılan Türkiye seçimleri ikinci tura gidiyor." ifadesini kullandı..

The Independent gazetesinde de seçim haberinde "Türkiye seçimleri başa baş mücadelenin ardından ikinci tura gidiyor" başlığını tercih etti.

Hollanda, Avusturya, Bulgaristan, İspanya, İtalya, İsviçre, Yunanistan, Sırbistan, Bosna Hersak, Hırvatistan, Finlandiya, Litvanya, Estonya, Polonya, ABD basını da anketlerin yanıldığına, Erdoğan'ın ikinci tura önde gittiğine, Cumhur İttifakının çoğunluğu kazandığına işaret etti. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *