image

 

 

Etkinlik İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İdris Taymur’un selamlama konuşmalarından sonra 28 lisenin yarıştığı etkinlik finale kalan 8 lisenin final şiirlerini okumasıyla sona erdi.

Okul müdürü İdris Teymur Ahmedi Hani Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasının isminin okulun ismi ile bütünleşmesi için her sene bu etkinliği düzenleyerek geleneksel hale gelmesi için çalıştıklarını belirtti.

Selamlama konuşmalarında İdris Taymur, “Batman’da 2015'te kurulan okulumuzun ismini aldığı, bölgenin engin bir şahsiyeti olan Ahmedi Hani'yi ilimizde bir nebze olsun hatırlamak, yeni yetişen gençlerimize eserlerini şahsiyetini biraz olsun kendi ana dili ile yazdığı eserler üzerinden tanımak aynı zamanda okulumuzun da ismi ile bütünleşmesi için geleneksel olarak ikincisini düzenlediğimiz Ahmedi hani şiirlerini güzel okuma yarışmasına hepiniz hoş geldiniz.” İfadelerini kullandı.

YARIŞMAYI TÜRKİYE GENELİNE YAYMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Ahmedi Hani şiirlerini Türkiye geneline yaymayı düşündüklerini söyleyen Taymur, “İnşallah bu yarışmayı her sene devam ettirmek istiyoruz. Her geçen sene okullarımızın bu yarışmaya ilgisi artıyor. İnşallah bundan sonra bu yarışmayı bölgeye belki de Türkiye geneline yaymayı düşünüyoruz. Yarışmaya hazırlanan öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerine yarışmada başarılar dilerim. Teşekkür ederim.” dedi.

Yarışmacılardan Batman Anadolu Lisesi öğrencisi Ekrem Özenç birinci, Batman Saadet Uçar Anadolu Lisesi öğrencisi Dicle Adlığ ikinci ve Batman Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Aynur Aslan üçüncü oldu. Yarışmacılara ödülleri verildikten sonra hatıra fotoğrafı çekildi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *