image

Birçok yerel ve ulusal kanalda siyer ve sağlık programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapan Dinç, siyaset hayatına HÜDA PAR ile başladı.


Faruk Dinç Kimdir?


1985 yılında Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyünde doğdu. İlkokulu Pekmezciler köyünde, ortaokulu Dicle Kocaalan YİBO'da okudu. Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Dinç, birçok yerel ve ulusal kanalda siyer ve sağlık programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı.

Hazreti Muhammed'in hayatı ve sahabe ile ilgili araştırmaları olan Dinç, Elazığ’da belediye konferans salonunda üç yıla yakın siyer konferansları verdi ve bu programları Rehber TV'de de yayınlandı. Aynı şekilde yine Rehber TV'de sağlık programları yaptı.

Siyaset hayatına HÜDA PAR'la başlayan Dinç, partisinin kurucu gençlik kolları başkanlığını üstlendi. HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren Dinç, bir dönem Diyarbakır İl Başkanlığı görevini sürdürdü.

14 Mayıs 2023'te yapılan genel seçimlerde listelerinden girdiği Ak Parti'den Mersin 4. sıradan milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Dinç; Kürtçe, Zazaca ve İngilizce biliyor. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *