image



Ziyaret sırasında, öğrencilerin okuma, yazma ve kültürel gelişimleri için anlamlı bir zaman dilimi geçirmeleri sağlandı. Kitap Okuma Noktası'nı ziyaret ederek öğrenciler, birçok farklı türden kitapla tanıştılar. Raflardaki kitapları merakla inceleyen öğrenciler, okuma etkinliği gerçekleştirdiler.

Ziyaret sırasında Müdürlüğün Basın Koordinatörü Hüseyin DEMİR, öğrencilerle bir araya gelerek kitap okumanın önemi hakkında öğrencilerle sohbet etti. Okuma alışkanlıklarının hayat boyu sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çeken Hüseyin DEMİR; okumanın hayatın bir parçası olduğu bilincinin pekiştirilmesi, öğrencilerin gelecekte kendilerini geliştirmelerine, düşüncelerini ifade etmelerine ve özgüvenli bireyler olmalarına da katkı sağlayacağını ifade etti.

Müdürlüğün Basın Koordinatörü Hüseyin DEMİR: "Öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve kitap kültürünü benimsemeleri amacıyla düzenli olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hizmete alınan Kitap Okuma Noktası'nı ziyaret etmelerini sağlıyoruz. Bu ziyaretler öğrencilerimizin farklı türlerdeki kitaplarla tanışmalarını ve okuma materyallerine kolay erişimini sağlayarak okuma tutkularını geliştirmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca, öğrencilerimiz ziyaretler sırasında çeşitli etkinlikler yaparak okuma ve yazma becerilerini geliştirmekte ve öğrenme süreçlerinde daha fazla motivasyon kazanmaktadırlar. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını sürdürülebilir hale getirerek ömür boyu kitap kültürünü benimsemelerine yardımcı olmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için her türlü çalışma ve proje üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Etkinlik öğrencilerin dil becerilerini geliştirme ve aynı zamanda öğrenme sürecindeki motivasyonlarını artırma amacıyla düzenlenen hikâye tamamlama ve şiir okuma etkinliğiyle devam etti. Program öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. VEYSİ GÜLTEKİN


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *