image


Yapılanartışın çok yetersiz olduğunu, bir anlam ifade etmediğini ifade eden gözlükçüesnafı, destek bedelindeki artışın daha da artırılması gerektiğini vurguladı.

Bir gözlükcam ve çerçeve bedeli için 135 lira ödeme yapılacağını aktaran gözlükçü esnafıFatih Demir, cam ve gözlükteki ölçülerin değişmesiyle fiyat farklılığının daolacağını, bu durumun tekrar hastayı mağdur edeceğini kaydetti.

"KARŞILANANÜCRET YETERSİZ KALIYOR"

Fatih Demir

Gözlükfiyatlarındaki artışa göre destek bedelindeki artışın vatandaşı memnunetmediğini dile getiren Demir, "Çünkü yapılan zam oranı 13 yıldan sonrayapıldı ve bu durumdan biz gözlükçüler de memnun değiliz. Peki, nasıl olmasınıisterseniz derseniz; bu fiyatların biraz daha artırılması isteriz. Çünkü şuanda bir cam ve çerçeve bedelinin fiyatı devletin ödediği 135 lira civarı,minimum bir çerçevenin en düşük fiyatı ise 200 ila 300 liradan başlıyor. Bircam fiyatı ise 250 ila 300 lira arasında başlıyor. Bu durumda karşılanan ücretyetersiz kalıyor." dedi.

"ÖDENECEKÜCRET ARTIRILMALIDIR"

En uygunbir gözlüğün fiyatının 600 liradan başladığını aktaran Demir, "Bundan 135lira düşersem geri kalanı hastanın cebinden çıkıyor. Bu yüzden hastalar içinyetersiz bir zam yapıldı. Bu süreçte 3 yılda bir ödeniyor. Hastaların mağdurolmaması için bu sürenin en az 2 yıla düşürülmesi lazım. Ödenecek ücretin debiraz daha artmasını isteriz. Bu hem hastayı hem de bizi olumsuz yöndeetkiliyor. Çünkü maliyetler çok yüksek." diye konuştu.

Fırat Kavak

"MEBLAĞÇOK DÜŞÜK, İHTİYACI KARŞILAMIYOR"

Yaklaşık15 yıl aradan sonra SGK tarafından gözlük cam ve çerçevesi fiyatlarına yapılanartışın hem kendilerini hem de hastaları pek memnun etmediğini belirten birdiğer gözlükçü esnafı Fırat Kavak ise şunları söyledi: "Yapılan açıklamadayüzde 39 ile 200 zam yapıldı deniliyor ama meblağlar düşük olduğundan dolayıihtiyacı karşılamıyor. Çünkü her şeyin fiyatı bayağı artmasından dolayıyetersiz kaldı. Firmaların yaptıkları zam bile bizi etkiliyor. Devletin birgözlük için ödediği meblağ en fazla 50 lira civarı, yapılan düzenlemeyleberaber yeni fiyatlar 100 ila 150 lira civarında olacağını tahmin ediyoruz.Bunun da büyük bir etki olamayacağını ön görüyoruz."

"YÜKSEKFARKTAN DOLAYI GÖZLÜK ALAMAYAN VAR"

Konuşmasınındevamında Kavak, "Sosyal Güvenlik Kurumunun gözlük için 3 yıl olan ödemesi6 ayda bir güncellenirse ve fiyat biraz daha artırılırsa hem hasta rahatlar hemde gözlükçüler rahata kavuşur. Bu şekilde hastanın cebinde ekstra ücret çıkmaz.Tabi hasta kaliteli gözlük talep ederse farkını kendi ödeyecektir. Şu andaödenen ücret hastanın talebini karşılamıyor. Karşılamadığı zaman da hastalarınbizden talepleri oluyor. Gözlük almaya gelip farkın yüksek olmasından dolayıgözlüğünü alamayan birçok müşterimiz oldu." ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *