image


1394: Moğol İmparatoru Timur, tarihin en eski kentlerinden Diyarbakır'ı işgal etti.

1882: Robert Koch, (Rabırt Koh) verem hastalığına neden olan bakteriyi keşfettiğini duyurdu. Bu buluşuyla 1905 yılında Tıp alanında Nobel ödülünü aldı.

1926: Türkiye'de petrol arama ve işletilmesinin devletçe yönetilmesini öngören kanun Meclis’te kabul edildi.

1998: Hindistan'da çıkan fırtınada 250 kişi öldü, 3000 kişi de yaralandı.

1999: NATO, Kosova'daki çatışmalar üzerine, Yugoslavya'ya karşı hava harekâtı başlattı. II. Dünya Savaşı'ndan beri Avrupa'daki en yoğun bombardıman olan Müttefik Gücü Harekâtı, Kosova'nın Sırbistan'dan ayrılmasına neden oldu.

2004: Şeyh Ahmet Yasin'in İsrail tarafından şehid edilmesinden sonra Abdülaziz Rantissi Hamas lideri olarak ilan edildi.

2011: Afganistan'ın Kandahar eyaletinde, sivilleri katletmekten yargılanan “ölüm tugayına” mensup ABD'li beş askerden biri olan 23 yaşındaki Morlock, üç farklı olayda bilinçli olarak işledikleri cinayetlerden dolayı 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.   Duruşmada, “Amacımız öldürmekti” diyen Morlock, cinayetlerin meşru müdafaa sanılması için cesetlerin yanına silah koyduklarını da itiraf etti.

2014: Batı Afrika ülkelerinden Gine'de Ebola virüsünün yol açtığı salgın sonucu bir ayda 59 kişinin öldüğü bildirildi. Salgın, Gine'de 20 yıl sonra ortaya çıkan ilk Ebola salgını oldu.

2015: Barselona'dan Düsseldorf'a giden yolcu uçağı, Fransa'nın güneyinde düştü. 6 uçuş görevlisi ve 144 yolcu hayatını kaybetti. 27 yaşındaki yardımcı pilotun, uçağı "bilinçli olarak düşürdüğü" iddia edildi. 

2016: Hollanda'nın Lahey kentindeki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, katil Radovan Karadzic hakkında "soykırım", "insanlığa karşı suç işlemek" ve "savaş kurallarını ihlal etmek" suçlarından 40 yıl hapis cezası verdi.

2016: Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı, Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, Kişisel veriler ve özel nitelikli kişisel veriler, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemeyecek.

2017: Wikileaks, ABD istihbarat kurumu CIA'in iPhone cihazlara geri dönülemez bir şekilde sızmış olabileceğine dair belgeler yayımladı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *