image

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen "İlkokul ve Anaokulu Okul Müdürleri Mart Ayı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantıları"nın Okul Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti. İkinci toplantı ise Anaokulu Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti. Gerçekleşen toplantılara; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri Hacı Arslan, Murat Yağmur ve Okul Müdürleri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın konuşmasıyla başlayan toplantılarda gündemdeki konular ele alınarak değerlendirildi.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, "Değerli arkadaşlar, yaşadığımız son deprem, doğal afetlerin insanlık tarihindeki yıkıcı etkisini bir kez daha bizlere hatırlattı. Bu felaket sonrası, eğitim camiamızın tüm personeli, üstün bir özveriyle depremzedelerin yanında oldu. Eğitim camiamız, depremin ilk anından itibaren tüm personeliyle sahada hizmete koştu. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmak için elimizden gelen tüm gayreti sarf ettik. Bundan sonraki süreçte depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

“DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

Depremzede öğrenciler için yapacakları çalışmalara değinen Kurtaran, “Kendini milletine adayan bu cesur insanlar; afetzedelere yönelik psikososyal destek vermek, acılarını hafifletmek, eğitim süreçlerini devam ettirmek gibi birçok önemli görevi başarıyla yerine getirdiler. Deprem bölgelerinden ilimizde yaşayan 1.800'ün üzerinde öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin iyi bir eğitim alması için gece gündüz çalışacağız. Bu çalışmaların arasında Rehberlik Araştırma Merkezindeki arkadaşlarımız ve okullardaki gönüllü öğretmenlerimiz, psikolojik destek ve rehberlik hizmetleri vererek, deprem sonrası travmalarla mücadele etmek için büyük bir çaba sarf ettiler. Bu fedakâr çalışmalarının her birine minnettarız.” dedi.

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR HEPİMİZE GÜÇ VERECEKTİR”

Deprem felaketinde dayanışmanın önemine değinen Kurtaran, “Bu deprem felaketinde, kocaman bir yürek ve sağlam bir dayanışma duygusuyla bir araya gelerek, biz eğitim camiası olarak, bir kez daha ne kadar güçlü olduğumuzu ve ne kadar önemli bir sorumluluk üstlendiğimizi hatırlattık. Bu zor zamanlarda, birbirimize destek olmamız ve omuz omuza vermemiz, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için yaptığımız çalışmalarda da hepimize güç verecektir. Siz değerli arkadaşlarıma, bu zorlu dönemdeki fedakârlıkları, cesaretleri ve özverili çalışmaları için teşekkür ederim." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran'ın konuşmasının ardından toplantı; Şube Müdürleri Hacı Arslan, Murat Yağmur ve RAM Müdürü Mustafa Çakan'ın sorumluluk alanıyla ilgili yaptıkları bilgilendirmelerle sona erdi. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *