image


Umut Kervanı Vakfı, deprem bölgesinde yürütülen mevcut çalışmalarla beraber Ramazan ayı programları hakkında bilgi verdi.

Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi kimselere yönelik yardım faaliyetleri yürüten Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve IHO EBRAR'la deprem bölgesinde koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, tahribatın yoğun olduğu Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde kurdukları tesisle yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Hatay'da yürütülen çalışmaları yerinde gören Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cengiz Kurtaran, başta Hatay olmak üzere yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü 4 ilde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Deprem bölgesindeki mevcut çalışmaların yanı sıra özellikle Ramazan ayı için hazırladıkları programları paylaşan Kurtaran, bu sürecin uzun soluklu belirterek ilk günden bu yana yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerin bu süreçten sonrada kendilerini yalnız bırakmamaları hususunda kendilerine çağrıda bulundu.

"SICAK AŞ VE DİĞER İHTİYAÇLARIN GİDERİLMESİNE YÖNELİK HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Mevcut çalışmaları özetleyen Kurtaran, "Bilindiği üzere bizler Umut Kervanı olarak depremin ilk anından itibaren deprem bölgelerinde yardım çalışmalarımızı yürütüyoruz. Özellikle deprem bölgesindeki 4 ilimizde 14 aşevimizde sıcak yemekle beraber diğer hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz." dedi.

Hatay'da oluşan mağduriyetlere dikkat çeken Kurtaran, "Hatay ilimiz merkezinde gezdiğimizde merkez Defne ilçesinde çok büyük tahribatların olduğunu, hayalet şehre döndüğünü, belki de bir savaş olsaydı o kadar etkilenmeyeceği kadar etkilendiğini ve bizi dehşete düşüren bir durumla karşılaştık. İnşallah buradaki kardeşlerimizin özellikle sıcak aş olmak üzere diğer ihtiyaçlarını da gidermek için çadırlarımızı kurduk. Bugün Hatay'a gelerek koordinasyon merkezimizde bunları gördük." ifadelerini kullandı.

Kurtaran, "Bir yandan sosyal market hizmeti gören çadırımızda gelen depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçları giderilirken diğer tarafta sıcak aş ve bununla beraber diğer ihtiyaçların giderildiği anları gördük, müşahede ettik. İnşallah bu hizmetlerimiz devam edecek." şeklinde konuştu.


"DAHA RAHAT VE NEZİH BİR RAMAZAN GEÇİRECEK ŞEKİLDE ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK"

Hayırseverlerin ilk günden bu yana kendilerini geri çevirmediğini ve desteklerini esirgemediğinin altını çizen Kurtaran, Ramazan ayı programlarının sağlıklı yürütülebilmesi için hayırseverlere seslenerek şunları söyledi: "Hayırseverlerin desteklerini devam ettirmelerini istiyorum. Çünkü uzun bir süreç yaşayacağız. Bu süreçte ihtiyaçların giderilebilmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Şu an arkadaşlarımızla Ramazan ayı hazırlıklarını yapıyoruz. Burada inşallah hem iftar hem de sahur programlarımız olacak. Çadırlarımızı yenileyip sandalye ve masalar bırakacağız. Daha rahat ve nezih bir Ramazan geçirecek şekilde çalışmalarımız olacaktır inşallah. Hayırseverlerimize sesleniyorum. Bizleri yalnız bırakmasınlar ve destek olsunlar ki bizler de hizmetlerimizi rahat bir şekilde yapabilelim." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *