image


HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve Kasaplar Derneği Başkanı Ali Rüzgar, Hayvancılık Organize Sanayisi için tahsis edilmiş arazide basın açıklaması yaparak, askıya alınan projenin hayata geçirilmesini istediler.

ALİ RÜZGAR

 Hayvancılık Organize Sanayi Projesinin hayata geçmesi için ciddi çaba içine girdiklerini belirten Rüzgar, “  Biz paydaşlar Batman Kasaplar Derneği olarak, Kırmızı Et Birliği, Borsa, BATSO ve İl Özel İdare olarak beş paydaş valinin nezdinde toplandık. Burası bize tahsis edildi. Burada düşünülen yüzden fazla OSB dediğimiz büyük baş hayvan çiftlikleri kurulacaktı. Çiftlikler dışında Biyogaz dediğimiz hayvanların pisliklerinden oluşan gazı da elektriğe dönüştürecek bir proje olacaktı. Bunun yanında sucuk fabrikası, kavurma fabrikası birde kesimhane, mezbahane olacaktı. Fakat maalesef şu anda defalarca toplantı yaptık hem Vali nezdinde hem Tarım İl Müdürlüğünde. Paydaşlar olarak bir araya geldik.” dedi.

Hayvancılık Organize Sanayi Projesinin askıya alınma kararından vazgeçilmesini isteyen Rüzgar, “Buranın analizi yapıldı. Fizibilite raporu çıkarıldı. Burada ki paydaşlar olarak Şanlıurfa’ya OSB’ye gittik. Yerinde gördük, inceledik oradaki yönetimden bilgi aldık. Daha sonra Diyarbakır’a gittik oradaki yönetimden de bilgi aldık. Geldiğimiz nokta buranı askıya aldığını dile getirdiler. Şu anki Valimiz ve Tarım İl Müdürümüz askıya alındığını dile getirdiler. Bizde Kasaplar Derneği, Kırmız Et Birliği olarak buranın bir an evvel faaliyete girmesini istiyoruz.  Faaliyete girerse burada 100’den fazla kişi çalışacak.” dedi.

Batman’ın et ihtiyacını karşılamakta güçlük çektiklerini belirten Rüzgar, “ Batman’ın et ihtiyacını civar illerden karşılamaya çalışıyoruz. Diyarbakır’dan Batman’a hayvan getirmeye çalışıyoruz. Eğer burası olmuş olsaydı en az 20 bin hayvan olacaktı. Batman’a hizmet etmekle birlikte diğer illere de hizmet verecekti. Batman için büyük bir kayıptır. Bir an önce faaliyete girmesini istiyoruz.  Ayrıca Batman modern bir şehir olma yolunda ilerliyor. Maalesef şu an Batman merkezinde hayvan besleniyor. Batman’da büyükbaş hayvan sayısı 4 binin geçmiyor. Burası olsaydı 20 bini geçen hayvan olacaktı. Sizlerin aracılığıyla Vali Beye de Tarım İl Müdürüne de söylüyoruz. Bir an önce faaliyete girmesi lazım.” dedi.

DAVUT ŞAHİN

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin de yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar hep söylüyoruz. Batman hizmet görme noktasında, hizmet noktasında, istihdam noktasında belki bu son birkaç yıldır tekstil anlamında bir noktasında istihdam edilme söz konusu ama böyle halkın genelinin ihtiyacını etkileyecek Batman halkının ve şehrinin ihtiyacı var. Çok güzel bir yer, devletin hazine arazisi. Büyükbaş hayvancılık OSB olarak alınmış bir karar söz konusu. Kasaplarımız kendi ihtiyaçlarını bildirmiş durumda. Batman’ın et ihtiyacını dile getiriyorlar. Madem böyle bir karar alındı, bu kararın durdurulmasının anlamını biz anlayamıyoruz. HÜDA PAR olarak Batman’ın bu tür projelerinin getirilmesi, istihdam alanlarının oluşturulması. Batman’ın şu anda et mevzusunu konuşuyoruz. Et ihtiyacının kendi temin edebilmesi noktasında ki projeleri kesinlikle sürdürülmesi, sonuçlandırılması lazım.” dedi.

 Başkan Şahin, “Biz bu işin takipçisi olacağız. HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı Başkanı olarak bu işin takipçisi olacağız. Vali bey ile görüşeceğim, ilgili kurumlarla görüşeceğim. Şayet bundan bir sonuç alamazsak bunu genişçe bir raporunu hazırlayıp genel merkeze sunacağım ve Ankara nezdinde takip edeceğiz. Kesinlikle böyle Batman ekonomisine, istihdamına katkıda bulunacak projelerin askıda kalmaması, ortadan kaldırılmaması, sumen altı edilmemesi lazım. Batman hizmet görmeli.” İfadelerini kullandı.

Başkan Şahin, “Sizin aracılığınızla bir şeyi dile getirmek istiyorum. Batman’ın beş tane milletvekili var. Milletvekillerinin kaç tanesinin bu konudan haberi var bilmiyorum ama biz duyuruyoruz. Bakın böyle bir proje söz konusu. Bir önceki vali tarafından alınan bir karar. Gerekli fizibilite çalışmaları yapılmış. Karar alınmış. Şu an ise hangi sebeple askıya alınmışsa bile bunu kabullenmek istemiyoruz. Batman halkının hizmetine konulması için takip edeceğiz. Sonuçlandırmaya çalışacağız.” dedi.

(M.ŞERİF DURMAZ)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *