image

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu, Diyarbakır'da Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantının ana gündem maddesi 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler ile partinin Cumhur İttifakına katılıp katılmayacağı konular olacak. Toplantıda ayrıca partinin deprem bölgesindeki çalışmalara ele alınmış.

Toplantının ardından Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun basın açıklaması yapması bekleniyor.

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: "İttifak görüşmelerinde şu ana kadar olumsuz bir durum yok"

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, dün bir TV'nin hamile kalacağını, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını hatırlattı.

İttifak görüşmelerine değinen Ramanlı, "Birkaç ay öncesinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Sayın Genel Başkanımıza seçimlerden hareket etme teklifi geldi. Biz bunun somutlaşmasını bekledikleri, sonunda belli aşamalardan sonra somut teklifler birlikte gelmeye başladı. 'taki depremi oluşturmasıyla bu toplantıları öğretmişti.Geçen hafta içinde toplantıları yeniden hız kazandı, belli bir aşamaya gelindi.Zaten bizim 11 Mart'ta Başkanlık Divanı toplantımız vardı.Öneriler, teklifleri gelinen aşamayı Genel Başkanımız bizlerle paylaşacak.Divandan sonra, eğer bir karara varmışsa Herhangi bir durumda, görüşe göre bunu beyan etmek, İttifak görüşmelerinde şu ana kadar olumsuz bir durum yok.Şayet iradeler uyuşursa biz kararımızı kararlarımızı ile paylaşacağız." diye konuştu.

"İttifakta anlaşmamız şu anda çok zayıf bir ihtimal"

Ramanlı, "İttifakta anlaşmamız halinde bile, ki bu şu anda çok zayıf bir ihtimal, ama öyle bir şey olacaksa biz yine mevcut adayları değerlendirir; memleket için, millet için hangi adayın daha hayırlı hizmeti vermeyene kanaat getirirsek onun arkasında durur, ona desteğimizi vermekten geri durmayacağız doğal." diye ekledi. (İLHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *