image

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem Türkiye'de 10 ilde, Suriye ve Filistin'deki bazı şehirlerde yıkımlara neden oldu.

Enkaz altından arama-kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da sivil toplum kuruluşların depremzedelere yardım eli uzatılıyor.

Depremin yaşandığı 6 Şubat'tan bu yana yardım seferberliği başlatan Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, IHO Ebrar ve Avrupa Yetim Eli Türkiye'nin yanı sıra Suriye'deki depremzedelere de yarım eli uzattı.

4 yardım kuruluşunun hazırladığı insani yardım tırları, Suriye'deki depremzedeler için yola çıktı. Yetimler Vakfı gönüllülerinden Abdulvahap Kaplan, yapılacak yardım çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'deki depremzedelerin yanı sıra Suriye'deki depremzedelere de yardım ulaştırmak için yola koyulduklarını söyleyen Kaplan, "6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen deprem nedeniyle Suriye'de de büyük ölçüde hasar görüldü. Bizler 4 yardım kuruluşu olarak şu anda Suriye'nin Bab el-Hava Sınır Kapısındayız. Dün geceden beri yoldayız değerli kardeşler, yardım kuruluşları olarak Cinderes'deki depremzede kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştıracağız İnşallah." dedi.

Kaplan, "Merkezi Hollanda'da bulunan IHO Ebrar, merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Yetim Eli, merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı Vakfı ve merkezi Diyarbakır'da bulunan Yetimler Vakfı'nın hazırlamış olduğu yardım malzemelerini depremzede kardeşlerimize ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Yardım gönderen herkese teşekkür eden Kaplan, "Buradan özelikle binlerce kilometre uzaklıkta ikamet eden ve ellerini taşın altına koyan Avrupalı kardeşlerimizde selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. Rabbim mallarına bereket koysun İnşallah. Çalışmalarımızı ara ara sizinle paylaşmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.  (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *