image

Kozmetik ürünlerde sağlığa zararlı ürünlerin kullanılması ve kullanıcıların dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili konuşan Kimyager Ahmet Aktaş, zararlı içeriklerin sadece merdiven altı ürünlerde değil bilinen markalarda da kullanılabildiğini belirterek tüketicilerin özellikle ürün etiketlerini incelemeleri, Sağlık Bakanlığı sitesi üzerinden ürünlerin güvenliği hakkında bilgi edinebileceklerini söyledi.

Son dönemde Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı denetimler sonucunda 203 firmanın 178'inin sağlığa zararlı olduğu tespit edilmesi ve bu ürünlerde büyük markaların da olması kozmetik ürünlere olan güven sorununu yeniden gündeme getirdi.

Kozmetik ürün kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Kimyagerler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Aktaş, online satışın başlamasıyla sahte ürünlerin arttığını, sosyal medya ve televizyon kanallarında yayımlanan gündüz kuşaklarında tüketicilerin yanlış yönlendirildiğini, tüketicilerin her duyduklarına inanmaması, ürün alırken de içeriklerinin kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

"SADECE MERDİVEN ALTI ÜRÜNLER DEĞİL BİLİNEN MARKALAR DA CEZA ALIYOR"

Aktaş, "Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Türkiye'de senede 4 defa yaptığı denetimlerin sonucunu kendi web sayfasında kamuoyu ile paylaşıyor. Yayımladığı duyuruda hatalı olan kurumların isimlerini, nerenin malı olduğunu, ne kadar para cezası kesildiğini de yazıyor. Sadece 203 firma değil 2022 yılını birlikte değerlendirdiğimizde bu sayı binleri aşıyor. Burada dikkat çekmek istediğim nokta insanların algısında bu ürünlerin merdiven altı firmalar olduğudur. Ancak ceza kesilen markalara baktığınızda gayet profesyonel iş yapan firmalar olduğunu, hatta çok iyi bilinen markaların, televizyonlarda reklamları dönen markaların da yer aldığını görebilirsiniz." dedi.

"TÜKETİCİLERİN GÜVENLİĞİNİ DİKKATE ALMAYAN FİRMALAR ARTTI"

Televizyonda reklamı çıkan veya sosyal medyada güzel görsellerle satışa sunulan her ürüne güvenilmemesi, kullanıcıların güvenilir satış noktalarına yönelmeleri gerektiğini söyleyen Aktaş, özellikle online satışın artmasıyla sahte, taklit, Sağlık Bakanlığı'na bildirilmemiş, ruhsatı alınmamış, içerik konusunda tüketicinin güvenliğini dikkate almayan firmaların arttığını söyledi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *