image

HÜDA PAR Siirt Kadın Kolları Başkanlığı, 'Seni yaratan Rabbinin adı ile oku’ ayeti ve ‘Okumadığın Gün Karanlıktasın’ sloganıyla Millet Bahçesi'nde kitap okuma etkinliği düzenledi.

Kitabını alıp Millet Bahçesine giden kadınlar bir süre kitap okuduktan sonra kitap okumanın önemi üzerine sohbet etti.

"HER BİR KİTAP BİR İNSANDIR, NE KADAR KİTAP OKURSAK O KADAR İNSAN YETİŞTİREBİLİRİZ."

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yusra Gülmüş, "Her bir kitap aslında bir insandır. Ne kadar kitap okursak o kadar insan yetiştirebiliriz." diyerek, şunları aktardı: "Bugün HÜDA PAR Siirt Kadın Kolları olarak Millet Bahçesinde kitap okuma etkinliği düzenledik. Bir neslin güzel yetiştirilmesi için öncelikle kadınların yetişmesi gerekiyor. Kitap okuma alışkanlığımızın artması için bu yönde programlarımız sürecek. Gençlerimizin sosyal alanlarda daha çok gözükmelerini ve halka iyi bir örnek olmalarını istiyoruz. Kitap okumak Peygamber Efendimizden (sav) bize miras kaldığından ve Kutsal Kitabımız Kur'an'ın ilk ayetinin 'oku' olmasından kişinin kendini geliştirebilmesi için çok okumalı."

"HÜDA PAR OLARAK İSLAM'IN KADINLARA VERDİĞİ DEĞERİ DAHA DA GELİŞTİRMEK İÇİN VARIZ."

Günümüzde oyunların kadın ve gençlik üzerinden oynandığına dikkat çeken Gülmüş, "Bizler de kadınlara oynanan bu oyunları bozmak istiyoruz. Bunu da ancak okuyarak ve kendimizi geliştirerek yapabiliriz. Günümüzde kadını savunduğunu iddia eden kişiler en küçük bir reklamda dahi kadının vücudunu ön planda tutup onu bir reklam aracı olarak kullanırken İslam'ın ise biz kadınlara verdiği değeri geliştirerek kadını çağa örnek olarak göstermek istiyoruz. HÜDA PAR olarak İslam'ın kadınlara verdiği değeri daha da geliştirmek istiyoruz." dedi.

"KİTAP OKUMANIN FAYDASINI GÖSTERMEK AMACIYLA PARKLARA ÇIKTIK."

Millet bahçesine geliş amaçlarının kitap etkinliğine katılmak olduğunu ifade eden Raziye Orhan, "Hem bir farkındalık yapmak hem de gençlerimize birer örnek olmak istedik. Neden? Gündüz genç kızlarının ellerinde telefon ya film ya da gündeme dair şeylerle vakitlerini geçirdiklerine şahit oluyoruz. Bizler de kitap okumanın faydasını göstermek amacıyla parklara çıktık, bir adım attık. Belki genç kızlar bizden örneklik alır ve hoşlarına gider diye düşündük. Bilsinler ki biz HÜDA PAR kadınları her yerdeyiz, kendimizi eve mahkûm etmemişiz, insanların da bizi görmelerini ve bura olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Bu etkinlik gerçekten hoşuma gitti, yanımızda sadece gençler yok, yaşı büyük olan kardeşlerimiz de var." şeklinde konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *