image

Türkiye’deki teknoloji geliştirme merkezlerinin (TEKMER) sayısı, her geçen gün artıyor. İlaç, tıbbi cihaz, medikal, biyoteknoloji, genetik, robotik ve yazılım temalarında faaliyet gösteren Sağlık Bilimleri Üniversitesi TEKMER, resmi olarak açıldı. KOSGEB tarafından desteklenen TEKMER sayısı, 17’ye çıktı. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi TEKMER’in resmi açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gerçekleştirdi. Bakan Varank, yeni TEKMER’in teknoloji tabanlı girişimleri ile sağlıkta yaşanan teknolojik dönüşüme öncülük edeceğini söyledi.

 Yakın zamanda Cumhuriyetin bu 100. yılında bir Türk vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna göndereceklerini ve orada bilimsel deneylerin gerçekleştireceğini söyleyen Varank, "Bu Türk uzay yolcularının seçiminde Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin bize çok ciddi katkıları oldu. Uzay ve havacılık alanında çok ciddi testleri, psikolojik testleri, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile beraber gerçekleştirdik. Bu manada ben kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

 Varank, "Adaylarımız aslında belli, yakın zamanda da inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla bu isimleri paylaşmış olacak. Türkiye 100. Yılında bir vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna gönderecek. Bir Türk vatandaşı ay yıldızlı al bayrağımızı uluslararası uzay istasyonunda en güzel şekilde temsil edecek. O da hayırlı uğurlu olsun diyorum." diye ekledi.

Bakan Varank törenin ardından TEKMER'de bulunan işlikleri ziyaret etti, burada geliştirilen teknolojiler hakkında bilgi aldı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *