image

Önceki gün Batman-Hasankeyf karayolu, Binatlı köyü mevkiinde meydana gelen trafik kazasında iki aracın çarpışması sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise ağır yaralandı. Kaza mahalline beraberindeki heyetle birlikte giden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, açıklamalarda bulundu.

Batman'da yıl içerisinde birçok ölümlü kazanın yaşanmasına neden olan tek şeritli yolların yıllardır çözüme kavuşmamasının kazalara davetiye çıkardığını ifade eden Şahin, ödenek yüzünden durdurulan ve başlanılmayan yolların bir an evvel yapılması gerektiğini söyledi.

Tek şeritli yolların en ufak bir ihmalde ölümlü kazaya neden olduğuna dikkat çeken Şahin, ödenekler ile ilgili Batman milletvekillerinin Vali Ekrem Canalp'a destek vermeleri ve girişimlerde bulunmaları çağrısı yaptı.

Yapımı durdurulan bölünmüş yolda tekrar ölümlü bir kazanın daha meydana geldiğini anımsatan Şahin, "Şu an bulunduğumuz nokta Batman'dan Hasankeyf tarafına giden kısmın Batman'a yaklaşık 20 kilometre kalan kısmıdır. Maalesef bu yolun bölünmüş yola dönüştürülmediğinden dolayı dün öğlen vakitlerinde ölümlü bir kaza yaşandı. Yaşanan trafik kazasında baba hayatını kaybetti eşi ve çocuğu ise ağır yaralı olarak hastanede yatmaktadır. Allah Teâlâ hayatını kaybeden kardeşimize rahmet, yaralı ailesine de kendi katında şifa versin inşallah."

"TEK ŞERİTLİ YOL ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARIYOR"

Tek şeritli yolda sürekli ölümlü kazaların meydana gedildiğine dikkat çeken Şahin, "Basın aracılığıyla kaç defadır bu yolların yapılması için çağrıda bulunduk. Batman şehrinde buluna iki işlek yol da hiçbir ilde bulunmayan ve hiçbir örneği olmayandır. Biri Diyarbakır'a giden yol diğeri ise Hasankeyf'e giden yollar bölünmüş yol değildir. Tek şeritli olan yollarda yaşanan en ufak bir ihmalde maalesef ölümlü kazalar meydana geliyor. Bu sorunun çözülmesi için defalardır gündeme getirdik. Fakat her yıl bu yollarda ölümlü kazalar meydani gelmeye devam ediyor."

"İVEDİLİKLE SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ LAZIM"

Durdurulan yol çalışmasının bir an evvel başlanıp bitilmesi gerektiğini belirten Şahin, "Batman'dan Hasankeyf'e giden yollarda bölünmüş yola dönüştürülmesi için bir çalışma başlatıldı ama şu anda çalışmalar durdurulmuş durumdadır. Bu yolların yapılması ve bir an önce bölünmüş yola dönüştürülmesi gerekmektedir. Kaza risklerinin ortadan kaldırılması için daha ne zamana kadar bekleyeceğiz? Daha kaç canımızı yitireceğiz?  Bu Yolların yapılması için eğer ödenek yoksa parlamentoda ilgili kurum ve bakanlıklarla ivedilikle iletişime geçerek sorunların çözülmesi lazım." diye konuştu.

Şehrin sorunları çözüme kavuşuncaya kadar takipçisi olmaya ve günde getirmeye devam edeceklerini ifade eden Şahin son olarak şunları söyledi: "Bu şekilde insanlarımızı yaşana tehlike ve risklerden kurtarmaları gerekmektedir. Batman halkının canı bu kadar ucuz olmaması lazım, hiçbir ilin giriş ve çıkışında örneği olmayan bir sıkıntı söz konusudur. Batman yetkilerinin ve yöneticilerinin bir an önce yapımı durdurulan yol kısmının şehrin girişine kadar bölünmüş yol olarak başlayıp bitirilmesi gerekmektedir. Zira ödenekler insan canını korumak için değilse ne içindir? Halk adına siyaset yapan HÜDA PAR olarak bu konudaki hassasiyetimiz fazladır ve bu sorunların çözümüne kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *