image

Halkın arasında olan, halkla sürekli diyalog halinde olan bir parti olarak halktan sürekli sağlık sorunlarıyla ilgili şikâyet duyduklarını vurgulayan Şahin, kamu hastanelerinin yetersiz kalmasından ötürü sağlık sorunlarının çözülemediğini ifade etti.

“DAR GELİRLİ HASTALARI ÖZEL HASTANELERE MAHKÛM ETMEYİN”

Kamu hastanelerinde randevu alamayan vatandaşların özel hastanelere yönelmek zorunda kaldığını belirten Şahin, “ Batman halkının hastanelerle ilgili şikâyetleri devam etmektedir. Bizim de müşahede ettiğimiz kadarıyla randevuların çok ileri tarihlere verilmesi vatandaşların randevu talep etmemesine sebep oluyor ve bir an önce tedavi olmak isteyenler mecbur bir şekilde özel hastanelere yönelmek zorunda kalıyorlar. Bu durumda özel hastaneler de neredeyse halkımızı soyacak derecede pahalı bir tedavi süreci başlatıyorlar. Halkımızın ekseriyeti dar gelirli, işsizlik yaygın… Özel hastanelerde tedavi dar gelirli vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Dar gelirli vatandaşlarımızın özel hastanelere mahkûm edilmemesi lazım” dedi.

“KAMU HASTANELERİNDE CİDDİ DOKTOR SIKINTISI VAR”

Kamu hastanelerinde ciddi doktor sıkıntısı da yaşandığını belirten Başkan Şahin, “Doktorlar istedikleri maaşı hükümetten alamayınca kamu hastanelerinde durmak istemiyorlar. Böyle olunca da doktor sayısı azalıyor ve erken tarihte randevu almak neredeyse imkânsız hale geliyor. Halkımız bu durumda mağdur olmaktadır.” İfadelerini kullandı.

“500 YATAKLI HASTANENİN YAPIMI KONUSUNDA CİDDİ BİR ADIM ATILMIYOR”

500 Yataklı hastanenin yapım sürecinin çok geciktiğini vurgulayan Başkan Şahin, “Batman’da yapılması kararlaştırılan 500 yataklı hastane ile ilgili hiçbir adımın atıldığını görmüyoruz. Bunu HÜDA PAR olarak en başından beri takip edeceğimizi söylemiştik. Takip etmeye devam da edeceğiz. Halkımızın kamu hastanelerinde istedikleri şekilde muayene olmaları için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki günlerde yeni göreve başlayan İl Sağlık Müdürümüzü ziyaret edeceğiz. Kamu hastaneleri ile ilgili olan bu sıkıntıları, yeni hastanenin akıbetini İl Sağlık Müdürümüz Sayın Semih Canpolat ile görüşeceğiz. “ diye konuştu.

“BU KONULARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Sağlık meselesinin ön planda olması gerektiğini belirten Başkan Şahin, “Bir insan için sağlık her şeyden önce gelir. Bu konuda sıkıntılar varsa insanın hayatına olumsuz etkiler bırakır. Dolayısıyla sağlık konusunda yetkililerin bu meseleyi ötelememesi ikinci veya üçüncü plana atmaması gerekmektedir. Bu anlamda mülki amirler bu hassasiyete sahip olmalı ve bu hususları takip etmesi lazım. HÜDA PAR olarak halkımızın bu şikâyetlerini göz önünde bulundurup bu işin takipçisi olacağız.” Dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *