image

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsüne 2013 yılında yapımına başlanan cami aradan geçen 13 yıla rağmen bitirilmiyor. Bu durumun 14 bin öğrencisi olan üniversiteye yakışmadığını belirten öğrenciler yetkilileri göreve çağırdı. 

HER YIL YENİ BİNALAR YAPILIYOR AMA CAMİ BİTİRİLMİYOR

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi olan Mehmet Furkan Altun, “  Üniversite camii 2013 yılında yapılmaya başlandı. Hala inşaat halinde. Aradan 9 yıl geçmesine rağmen ve onca masraf yapılmasına rağmen bitirilme aşamasında kendi kaderine terk edilmiş. Kampüs içerisinde her sene birkaç yeni bina yapılıyor. Fakat cami yıllardır inşaat halinde bırakılmış. Gereken bakımların yapılmasını ve caminin faaliyete geçmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“BATMAN ÜNİVERSİTESİNE YAKIŞMAYAN BİR DURUM”

Batman Üniversitesi Makine Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi olan Mehmet Doğru ise yaptığı açıklamada, “ 2013 yılında yapımına başlanan üniversite camimiz maalesef aradan geçen yaklaşık 10 yıla rağmen yapımı tamamlanmamıştır. Şuanda da herhangi bir çalışma yok. Aslında caminin kaba inşaatı bitmiş durumda. Cami içerisinde ufak tefek işler olmasına rağmen Üniversitenin ve yetkili kurumların işi ağırdan almasından dolayı hala bitirilmiyor.” Dedi.

Toplam 14 bin öğrencisi olan Batman Üniversitesine bu durumun yakışmadığını vurgulayan Doğru şunları söyledi: “ Şimdilik caminin bodrum katı hazır halde. Namazlarımızı bodrum katta kılıyoruz. Fakat bodrumda nem ve rutubet var. Öğrenciler olarak toplu bir şekilde burada namaz kılmak istiyoruz. Caminin kısa sürede faaliyete geçmesi için yetkililere sesleniyorum. Lütfen gerekli adımları en kısa sürede atsınlar.”

10 YILDIR TEMELELRİ ATILMIŞ BU GÜZEL CAMİYE YAZIK OLUYOR

Caminin bitirilmemesine tepki gösteren Abdussamed Gökçe ise, “Bir yıldır buradayım. İslami İlimler 2.Sınıf öğrencisiyim. Gerek külliyesi ile gerekse de içi ile gerçekten güzel bir cami inşa edilmiş. Fakat yaklaşık 10 yıldır temellerinin atılmasına rağmen şuan bu halde. Belediyenin merkezde yapmış olduğu bazı masrafların haddi ve hesabı yok. Ama maalesef söz konusu camii olduğunda kaç senedir bitirilmiyor. Şuan tam anlamıyla bir cami değil. Öğrenciler olarak bodrum katında namaz kılıyoruz. Daha ferah ve geniş yerde namazlarımızı kılmak istiyoruz. Caminin güzel bir külliyesi var. Arkadaşlarımızla beraber burada muhabbet edip zaman geçirmek istiyoruz. Yetkili kişilerden en kısa sürede tamamlanmasını istiyoruz. “ ifadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *