image

Her yıl Ramazan ayının son cuma gününde kutlanan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Gazetemiz Rehber’in yazarlarından Sadullah Aydın, Kudüs davasının ümmet nezdinde mezhepler, kavimler üstü bir kabul gördüğünü belirtti.

Kudüs davasının Müslümanları birleştirme, bir araya getirme, kalplerini kaynaştırma, ümmetin vahdetini sağlama potansiyeline fazlasıyla sahip olduğunu vurgulayan Aydın, “Eğer Müslümanlar dinlerini ciddiye alıp Kudüs davası etrafında birleşirlerse bu güç karşısında hiçbir şeytani otorite, hiçbir şer cephe duramaz.” dedi.

“TÜRKİYE MÜSLÜMANLARINDAN DA AYNI CİDDİYET VE COŞKUYU BEKLİYORUZ”

Herkesi Dünya Kudüs Gününe katılmaya çağıran Aydın, “Bu cuma inşallah İslam ümmeti dünyanın dört bir tarafında Dünya Kudüs Gününü ihya edecek. Türkiye Müslümanlarından da aynı ciddiyet ve coşkuyu bekliyoruz. Müslümanlar Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın yalnız ve sahipsiz olmadığını, bu uğurda gerekirse her türlü fedakârlığa hazır olduklarını dost ve düşmanlara göstermeli ki Kudüs ile ilgili şeytani plan ve projeler akamete uğrasın.” ifadelerini kullandı.

“SİYONİST ÇETE BÜYÜK BEDEL ÖDEMEYECEĞİ İNANCINA KAPILIRSA MESCİD-İ AKSA’YI YIKMA GİRİŞİMİNDE BULUNABİLİR”

Kudüs meselesinin ümmet için, İslam âlemi için hem büyük risk ve tehlikeleri hem de büyük ümit ve faydaları içinde barındıran bir mesele olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

“Siyonist çete Kudüs’ü Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman mabedini kurma konusunda kararlı görünüyor. İstekli görünüyor. Müslüman dünyanın başındaki liderlerin, yönetimlerin bu konudaki, Kudüs’ü sahiplenme konusundaki isteksizliği, cılız tepkisi, ihanete varan tepkisizliği israilin cesaret, kararlılık ve isteğini artırıyor. Eğer Siyonist çete Kudüs’ü Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa’yı yıkma girişiminin sonucunda büyük bir bedel ödemeyeceği inancına kapılırsa, bu korkunç girişimini hayata geçirebilir.”

“BÜYÜK YAHUDİ DEVLETİNİN KURULMA RİSKİ VAR”

Büyük Yahudi devletinin kurulma riski olduğunu söyleyen Aydın, “Allah muhafaza bir gün Mescid-i Aksa’nın yıkılma haberiyle uyanabiliriz. Sonrası ise Batı’nın desteğini arkasına alan büyük Yahudi devletinin kurulma süreci başlayacak. İslam dünyasının kalbinde büyük bir Yahudi devleti… Başkenti Kudüs olacak olan büyük bir Yahudi devleti. Bunun İslam ümmetinin özgürlük ve bağımsızlığına yönelik, onur ve izzetine yönelik ne büyük bir risk ve tehlike olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.” diye konuştu.

“KUDÜS’E SAHİPLENDİKLERİ TAKDİRDE ALLAH’IN RAHMETİ YAĞMUR GİBİ İSLAM ÜMMETİNİN ÜZERİNE YAĞAR”

Kudüs meselesinin ümmet için büyük faydaları da içinde barındırdığını belirten Aydın şunları söyledi: “Ama Kudüs meselesi İslam ümmeti için, Müslüman dünya için çok büyük ümit ve faydaların kaynağıdır da aynı zamanda. Eğer Müslümanlar bu davaya sahiplenirlerse, ana davaları kabul ederlerse Allah’ın rahmeti yağmur gibi İslam ümmetinin üzerine yağar.”

“KUDÜS DAVASI MEZHEPLER, KAVİMLER ÜSTÜ BİR KABUL GÖRMEKTEDİR”

Kudüs meselesinin tüm Müslümanları ilgilendiren dini bir mesele olduğunu ve bütün Müslümanların üzerinde ittifak ettiği kutsalları içinde barındırdığını vurgulayan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan ötürü Kudüs davası mezhepler, kavimler üstü bir kabul görmektedir. Bu yüzden Müslümanları birleştirme, bir araya getirme, kalplerini kaynaştırma, ümmetin vahdetini sağlama potansiyeline fazlasıyla sahiptir. Eğer Müslümanlar dinlerini ciddiye alıp Kudüs davası etrafında birleşirlerse bu güç karşısında hiçbir şeytani otorite, hiçbir şer cephe duramaz. Sadece Siyonist çete değil, İslam dünyasının, Müslüman halkların tüm düşmanları en acı bir zilleti tadıp yenilgiye mahkûm olur. Sadece Kudüs değil, Amerika, İsrail ve onların uşaklarının esaret ve tahakkümü altında olan birçok İslam şehri özgürlüğüne kavuşur.” HABER MERKEZİ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *