image

Afganistan'daki yardım çalışmalarına ara vermeden devam eden Umut Kervanı Vakfı, Mezar-ı Şerif şehrinde bulunan çadır kamplarında yüzlerce aileye sıcak yemek ikramında bulundu.

Daha önce başkent Kabil'de gıda yardımı yapan, ardından da Mezar-ı Şerif şehrindeki çadır kamplarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren binlerce aileye ekmek ve odun dağıtımı yapan Umut Kervanı, bu kez de "Afgan Pilavı" olarak bilinen etli pilav pişirerek yüzlerce çadıra ulaştırdı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kurulan dev kazanlarda pişirilen yemeğin hazırlık aşamasında kısa bir açıklama yapan Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Molla Cemal Çınar, "Hayır sahiplerinin bağışlamış oldukları yardımlarla sıcak yemek yapım yerindeyiz. Yemeği pişirdikten sonra kamplardaki ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız inşallah. Bizi yalnız bırakmayıp destekleyen tüm hayırseverlerden Allah razı olsun." dedi.

Yapılan çalışma ile ilgili konuşan Umut Kervanı Genel Sekreteri Mehmet Nurullah Günaydın, "Meşhur Afgan Pilavımız pişti. Arkadaşlarımız şu anda paketliyorlar. İnşallah pilavımızı çadırlara dağıtacağız. Katkı sunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun." diye konuştu.

Hazırlanan sıcak yemek paketleri, ekmek ve su ile birlikte tek tek çadırlara dağıtıldı. Yemek ikramını alarak büyük sevinç yaşayan ihtiyaç sahipleri, hayra vesile olan herkes için dua etti. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *