image

Avukat Ceylan: 

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Enes Kara'nın intihar olayı gündemdeki yerini koruyor. Kimi bilindik çevreler her zamanki gibi bu olayı da kullanarak İslami cemaatleri ve İslam'ı hedef almaya başladı.

Yaşanan olayla ilgili basın açıklaması düzenleyen Enes Kara'nın avukatı Ömer Faruk Ceylan, soruşturmanın gizliliği nedeniyle açıklayamadıkları ellerindeki bazı bulgu ve delillerin Enes'in intihara ateistlik telkinleriyle yönlendirildiği şüphesini arttırdığına dikkat çekti.

Avukat Ceylan, Enes Kara'yı alet ederek prim elde etmeye çalışanlara müsaade edilmeyeceği ve tüm bu fiillere yönelik, "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama Suçları"ndan gerekli hukuki süreci takip edeceklerini söyledi."Yargı mensuplarının toplumda oluşturulmaya çalışılan algının etkisinde kalarak olayları çözümlemesi mümkün değildir"

20 yaşındaki Enes Kara'nın, bir tıp öğrencisi iken yaşadığı psikolojik boşluk ve bunalım neticesinde intihara sürüklendiğini anımsatan Avukat Ceylan, "Ülke çapında gündem olan bu olay üzerinden, ne yazık ki yalan yanlış haberlerle toplumda negatif bir algı oluşturarak toplumsal kargaşaya yol açanlara karşı, avukatları olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu basın açıklamasını yapıyoruz. Öncelikle ifade etmemiz gerekir ki, avukatlar ve diğer yargı mensupları olarak hukukun bilimsel gerçekleri ışığında hareket ederek hakikatlere ulaşmak durumundayız ve öyle de yapacağız. Yoksa biz yargı mensupları, gerçekleri saptırmaya yönelik toplumda oluşturulmaya çalışılan algının etkisi altında olaylara bakarak olayları çözümlememiz ve doğruya ulaşmamız mümkün değildir." diye kaydetti.

"Enes'in intihara ateistlik telkinleriyle yönlendirildiği şüphesi artıyor"

Ceylan, "Dolayısıyla müteveffa Enes Kara olayı da her yönüyle tetkik edilerek intiharın eşiğine gelmesine kadarki süreçte; Enes'in hayatını etkileyen, arkadaş ortamından lisans eğitimi gördüğü tıp fakültesi ortamına, okuduğu kitaplardan izlediği filmlere, takip ettiği internet sitelerinden oynadığı bilgisayar oyunlarına kadar tüm parametreler yargılama aşamasında özenle incelenerek asıl failler ve sebepler ortaya çıkarılacaktır. Hatta bu parametreler ile daha önce gerçekleşmiş intihar vakaları birlikte değerlendirilerek istatistikler çıkarılıp intihar üzerindeki etkileri nispetinde gerekli önlenmelerin alınması gerekecektir. Şu hususu özellikle vurgulamak isteriz ki, soruşturmanın gizliliği nedeniyle açıklayamadığımız bazı elimizdeki bulgular ve deliller Enes'in intihara ateistlik telkinleriyle yönlendirildiği şüphesini artırmaktadır. Şimdilik bu kadarını söylemekle iktifa ediyoruz." dedi.

"Sorumlular hakkında hukuki süreç tarafımızca işletilecektir"

Enes Kara'yı alet ederek prim elde etmeye çalışanlara müsaade edilmeyeceği ve tüm bu fiillere yönelik, "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama Suçları"ndan gerekli hukuki süreci takip edeceklerini belirten Ceylan, şöyle devam etti:

"Ayrıca acılı bir babanın feryadını dile getirmesini dahi çarpıtarak ve kasıtlı olarak yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek şekilde lanse edip toplumda müvekkilimize karşı negatif bir algı oluşturma çabası içerisine giren ve müvekkilimizi doğrudan hedef gösteren internet siteleri, gazete ve haber kanalları hakkında da gerekli tüm yargı süreci işletilecektir. Son olarak, Enes Kara ile ilgili kişilik haklarına saldırı niteliğindeki video ve içeriklerin erişimin engellenmesi ve içeriğin kaldırılmasına yönelik tarafımızca başvuru yapılmıştır. İskenderun 2. Sulh Ceza Mahkemesince Erişimin Engellenmesi ve İçeriğin Kaldırılmasına yönelik karar verilmiş ve mahkeme kanalı ile tüm erişim sağlayıcılara ilgili karar ulaştırılmıştır. Fakat buna rağmen hukuk ve kanun tanımaz şekilde bazı haber sitelerinde içerikler hukuka aykırı şekilde yayımlanmaya devam etmektedir. Bu konuda da sorumlular hakkında hukuki süreç tarafımızca işletilecektir." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *