image

Batı illerinden birçok iş adamının Batman’a gelip yatırım yapmak istediğini belirten Nasıroğlu, “Konum olarak 6. Bölgede olduğumuz için, insanlar Batıdan gelip burada yatırım yapmak istiyor. Yatırım yapacak arkadaşlarımıza da, arsa tahsis edemiyoruz. Organize sanayi bölgesi, köşeye sıkıştırılmış bir durumda. Biz de bu durumun içerisindeyiz. Valimizin bu konuda ciddi çabaları var. Fakat sabah gazete manşetlerine baktığımızda, 200 ya da 150 yatırımcı Batman’da yatırım bekliyor ama arsa yerimiz yok dedikleri zaman, aslında hepimizin düşünüp, nereye gidiyor? Sorusunu kendimize sormamız lazım. “ dedi.
“YATIRIMCILARIN ÖNÜ BÜROKRATİK ENGELLERLE KESİLİYOR”
Organize Sanayinin kendileri için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Nasıroğlu, “ İnsanlar burada yatırım yapacak, genç kardeşlerimiz burada çalışacak. Bu genç kardeşlerimize iş imkânı sağlayamazsak eğer, vakitlerini kafelerde heder edecekler maalesef. Genç kardeşlerimizin bu duruma düşmemeleri için iş alanları açmaya karar verdik. İş alanlarını açınca da bizim diğer şubelerden, özellikle İstanbul şubesinden buraya yatırımcı arkadaşlarımızı çağıracaktık. Fakat dolaştığımız nokta, bürokratik engeller, yer tahsisi ile ilgili sıkıntılar.” İfadelerini kullandı. 
“ORGANİZEMİZ ŞUANDA ÇOK SIKINTILI BİR DURUMDADIR”
2. Organize Sanayi Bölgesinin bir an önce yapılması gerektiğini söyleyen Nasıroğlu, “ Organizemiz şuanda çok sıkıntılı bir durumdadır. Organize sanayi bölgesinden tarım bölgesini çıkarmak istedik, Batman’ın en az 20-30 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek 2. Organize Sanayi Bölgesi talebimiz oldu. Sayın Valimizin de bununla ilgili çalışmaları devam ediyor. Eğer 2. Organize Sanayi Bölgesi yapılırsa Batmana ciddi yatırımlar gelecek. “ dedi.
“İŞ SAHASI YARATILAMIYOR”
Tekstilcilerin yer sıkıntısından ötürü yatırım yapamadığını belirten Nasıroğlu, “Şuanda lokomotifimiz halinde olan tekstiller, yer sıkıntısından dolayı yatırım yapamıyor. Çoğu kardeşimiz merdiven altı dediğimiz, apartman altlarında üretim yapmaya çalışıyor. Tekstilin şuanda büyüyecek bir bölgesi yok. Kurumda şuanda üye durumunda, 150- 200- 300 en düşüğü 120 çalışana sahip, büyümeye yakın firmalarımız var. Yer olmadığı için maalesef büyüyemiyorlar. Genç nüfusun yoğun olduğu bir ildeyiz. Gençlerimiz dinamik ve çalışmak istiyorlar, ama gel gör ki iş sahası yaratılamıyor. Batmanda 25.000-30.000’ e yaklaşık genç tekstil çalışanımız var. Sadece 25.000 kişi çalıştığına göre ve bu 25.000 kişinin evlerinin geçimini sağladığını düşünürsek, yaklaşık 100 bin insan tekstil işinden ekmek yediğini anlarız. Tekstil sektörünün ilimize olan ekonomik desteği, göz ardı edilemez. Bu sektöre gereken destek verilmeli. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılma çalışmalarına, acili yet verilmesi ve hızlandırılması gerektiğini düşünüyorum. İfadelerini kullandı. 
“YERLİ ÜRÜNLERİN TANITILMASI İÇİN FUAR ŞART”
 Batmana bir fuar alanı kazandırmanın gerekli olduğunu söyleyen Nasıroğlu, “Batman’da bizim dahi bazı ürünlerin Batman’da üretildiğinden haberimiz yok. Eğer bir fuar alanı olsa vatandaşlarımız yerli ürünlerini buraya getirip tanıtsalar, Batman dışından gelen misafirlerimiz bu ürünleri tanımış olurlar. Böylece şehrimize ekonomik anlamda destek sağlarız.” Dedi.
“NE YAPIP GENÇLERİMİZİ KAHVE KÖŞELERİNDEN ÇIKARMAMIZ LAZIM”
İlimizin genç nüfusa sahip ve işsizlik oranı yüksek olduğunu vurgulayan Nasıroğlu son olarak şunları söyledi:” Bizim ne yapıp gençlerimizi kahve köşelerinden çıkarmamız lazım. Çalışan insan sabah işe, akşam eve gideceğinden dolayı, ondan herhangi bir zarar gelmez, cebinde parası olan kardeşimizden zarar gelmez, çünkü sabah işe akşam eve gidecek ve çocuklarına ekmek götürecek. İşsizliğin önüne geçebilmek adına kurum olarak, diğer illerde ki şubelerden yatırım yapmak için kardeşlerimizi buraya getiriyoruz. Dışarıdan ilimize gelen bütün üretici kardeşlerimize öncülük etmek için çok çabalıyoruz. Allah nasip ederse 2021’ in sonlarına doğru tekstil alanında, yoğun bir istihdam oluşturmak istiyoruz. Batman’da üretim ruhu var. Diğer illere nazaran ayrı bir canlılık var. O dinamiği yatırımcı genç kardeşlerimizde görüyoruz. İkinci bir Antep olma gibi bir hayalimiz var. Batman Antep’ in alternatifi olabilecek bir potansiyelde. Batman gelişmekte olan bir şehirdir. Askon olarak yurt dışında yatırım üsleri kuruyoruz. Konumumuzun Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’ ye yakın olması büyük bir şans. Pandeminin bitmesi ile orta doğu kapısı önümüze açılacak. Üreteceğimiz ürünleri, ihraç etmek için, geniş bir alana sahip olacağız. Pandemiden sonra ciddi bir canlılık olacağını umut ediyoruz. Üretici genç kardeşlerimizin önünü açmak adına çabalarımız devam ediyor. Onlar için elimizden geleni yapacağız, İnşallah.” AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *