image

 

Son günlerde gündeme gelen Bedelli Askerlik konusunu Batmanlılara sorduk. Bedelli askerlik hakkında düşüncelerini gazetemize anlatan gençlerin bir kısmı bedeli askerliğe olumlu bakarken, bir kısmı da olumsuz bakıyor. Olumsuz bakan vatandaşlar, bedellinin durumu iyi olanlara yaradığını belirtirken, olumlu  bakan vatandaşlar ise, talebin yoğun olduğunu ve bedeli askerliğin gelmesini istediklerini belirtiyorlar.

“ASKERLİK YÜZÜNDEN EVLENEMEYENLER VAR”

Bedelli askerlik uygulamasına olumlu baktığını belirten Bilal Cihangir, “Ben bedelli askerliğe olumlu bakıyorum. Neden diye soracak olursanız, bedelli askerlik ile devlete bir gelir kaynağı sağlanıyor. Çünkü askerliğini yapmamış ve yaşı ilerlemiş vatandaşlar evlenmekte çekiniyor, işe girmekten çekiniyorlar. Bedelli askerliği en çok bu durumda olan vatandaşlar bekliyor. Özellikle artık ailesini kurmuş ve askerliğini yapmamış vatandaşlar için bedelli askerlik kesinlikle çıkmalı.” Diye konuştu.

“BEDELLİ ÜLKENİN GELİRİNE KATKIDA BULUNUR”

Bedelli askerliğin özellikle ülkenin gelirine katkıda bulunacağını belirten Emre Ok, “Ben bedelli askerliğe olumlu bakıyorum. Çünkü şimdi bir sürü insan bedelli askerliği bekliyor. Bu kadar insanın beklentilerinin boşa gitmesini istemem. Birde bedeli askerlik ülke gelirine de büyük katkıda bulunabilir. Milyonlarca insan bedelli askerliği bekliyor, bu kadar insanın bedeli ile ülkeye güzel yatırımların yapılabileceğini düşünüyorum.” Dedi.

“ASKERLİĞİ HERKES YAPMALI”

Askerlik görevini, herkesin yapması gerektiğini belirten Ergin Doğan, “Ben bedelli askerliğin gelmemesinden yanayım. Çünkü bedelli askerlik adil değil. Çünkü genel olarak baktığımızda bedeli askerlik yapanların çoğunluğu maddi durumu iyi olan insanlardır. Fakir olanların zaten bedelli yapması imkânsız, yani zenginlerinde, fakirler gibi bu görevlerini gerçekleştirmesi lazım. Bence bu işin zenginlik ve fakirlik ile alakası yok bu bir görevdir herkesin yapması lazım.” Şeklinde konuştu.

“BEDELLİ ADALETLİ DEĞİL”

Bedelli askerliğin adaletli olmadığını belirten Aydın Derin, “Genellikle maddi durumu iyi olanlar askerliğini bedelli olarak yapıyor. Çünkü fakirlerin bedel verecek durumu yok. Benim düşüncem herkesin askerliğe gitmesinden yana. Çünkü askerlik sadece silah savaş değil. Orada tertip, düzen, disiplin öğretiliyor ve insanların yaşam biçimini düzenliyor. Ahmet’in parası var, askerliğe gidip te kendini yormuyor ama Mehmet’in durumu iyi değil gidip orada zorluklar yaşaması adaletlimi? Ben bedelliye olumsuz bakıyorum.” İfadelerini aktardı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *