Pandemiden ötürü vatandaşın alış veriş yapmaya çekindiğini belirten Giyimci Ali Beycan, “Biz giyimciler geçen yaz gibi değiliz. Geçen yaz 100 parça satarken bu satış %30’a kadar düştü. İnsanlar temkinli, mağazaya girerken bile içerde bir kaç kişi var ise içeri girmiyorlar. Biz girişte dezenfektan olsun, maske olsun tedbir amaçlı şeyler bulunduruyoruz ve müşterinin hijyenik bir ortamda alışveriş yapmasını sağlamaya çalışıyoruz. Buna rağmen yine de insanlar mağazaya girerken temkinli. “ dedi.

Vatandaşın evde buluna eski elbiseleriyle yetinmeye çalıştığını belirten Beycan, “Evinde bir veya bir kaç tane tişörtü olan vatandaşlar bu sene bunlarla idare ederiz mantığıyla hareket edip alışveriş yapmıyorlar. Her sene geçen seneyi anıyoruz. Mağazalarımızın boş olması ve kiraların yüksek olması nedeniyle çok zarar ettik. Tabi bazı dükkan sahipleri bu durumu görüp duyarsız kalmadı. Bizim ve komşularımızın kiralarında yüzde 50’lilik bir indirim sağladılar. Tabi bu durum bizi sevindirdi ve rahatlattı. Yazlık ürünlerde tişört vs gibi ürünlerde yüzde 80 zam var. Geçen sene 30 TL olan bir parça bu sene 50 TL ve üstü oldu. Geçen sene siparişlerimiz 100 parça ise bu sene 50’ye düşürdük. Vatandaşlar da geçen sene 4 parça alırken bu pandemi sürecinde 1 veya 2 tane alıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Umutlarını kurban bayramına bağladıklarını belirten Beycan son olarak şunları söyledi:”Bizim mağazamız 15 ve 25 yaş müşteri kesimine genelde hitap ediyor. Bir müddet 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı olduğu bu durum bizi çok etkiledi. İşlerimiz çok düştü o dönem. Ve aileler genç çocuklarını dışarıya çıkarmakta hala temkinli. Hastalığı siz daha çabuk yayarsınız düşüncesiyle gençleri alışverişe göndermede çekimser oldular. İnşallah bu kurban bayramında umuduz işlerin biraz hareketlenmesi ve insanların alışverişe çıkmasıdır. Tabi her şeyden önce sağlık şarttır. Vatandaşlarımız mağazalarda kurallara hijyene dikkat etsinler. Temennimiz bir an önce bu hastalığın son bulması ve normal hayata dönmemizdir.” AHMET KÖLGE

Yetimler Vakfı'ndan üç aylar mesajı
Yetimler Vakfı'ndan üç aylar mesajı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Editör