İki öğrencinin bu anlamlı davranışı, Umut Kervanı Batman Derneği tarafından takdirle karşılandı. Küçük yaşta büyük bir vicdan örneği sergileyen öğrenciler, hem arkadaşlarına hem de yetişkinlere ilham verdi.
Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, yaptığı açıklamada bu duyarlı bağışın kendilerini derinden etkilediğini ifade etti. Teymur, “Bu örnek davranışlarıyla Gazze’deki kardeşlerine umut olan öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Onları böyle güzel bir bilinçle yetiştiren öğretmenlerine ve ailelerine de Allah razı olsun diyorum,” sözleriyle duygularını dile getirdi.
“Hayırseverlerin Desteğine Her Zamankinden Fazla İhtiyacımız Var”
Gazze’nin yeniden inşası ve savaş mağdurlarının temel ihtiyaçlarının karşılanması için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Teymur, şöyle konuştu: “Umut Kervanı olarak, Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tür örnek davranışlar, toplumda yardımseverlik bilincini artırıyor ve bizleri daha da motive ediyor. Küçük yaşta bu bilinci taşıyan gençlerimizin varlığı, yarınlara olan umudumuzu pekiştiriyor.”
Gazze’ye yönelik insani yardımların devam ettiğini hatırlatan Teymur, toplumun her kesimini bu iyilik kervanına katılmaya davet etti.
Minik Eller, Büyük Kalpler
Henüz ortaokul çağında olan Ömer Gökdemir ve Hakim Tola’nın harçlıklarıyla yaptığı bu bağış, “yardımın büyüğü küçüğü olmaz” gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilerin bu davranışı, okuldaki diğer arkadaşları arasında da yankı bulurken, duyarlılıklarının örnek teşkil etmesi bekleniyor.
Umut Kervanı Derneği’nin Gazze’ye yönelik yardım çalışmaları sürerken, bu tür bireysel desteklerin çoğalması Gazze’ye destek bilincinin halk arasında yaygınlaşmasına katkı sunuyor.




