Batman’ın Hürriyet Mahallesi’nde yürütülen alt yapı çalışmaları, bölge esnafını canından bezdirdi. Dükkân önlerinin tozla kaplandığını, işlerin ciddi şekilde etkilendiğini belirten esnaflar, belediyenin koordinasyon eksikliği ve denetimsiz çalışmalardan şikayetçi.

Esnaf Alt Yapı Çilesinden Dertli İşimiz Durdu, Toz İçinde Kaldık (7)

Çalışmaların birbirinden kopuk yürütüldüğünü ve bu durumun kendilerini doğrudan etkilediğini belirten esnaf Orhan Polat, “İlk önce sel ve kirli su için kazı yapıldı, sonra Dicle EDAŞ geldi, şimdi temiz su için tekrar kazı yapılacak. Sürekli su patlamaları yaşanıyor çünkü denetim yok. Her kurum kendi kafasına göre geliyor. Tozdan geçilmiyor. Biz sulamasak, dükkanların önü tozdan görünmeyecek. Belediyeye defalarca söylememize rağmen günde bir ya da üç günde bir su aracı geliyor.” diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Esnaf Alt Yapı Çilesinden Dertli İşimiz Durdu, Toz İçinde Kaldık (6)

Yaşam Kalitesi Sıfırlandı

Bir diğer esnaf Muhammed Özel ise, çalışmaların koordinasyonsuzluğuna dikkat çekerek, “İşlerimiz kısıtlanıyor. Yoldaki mucurlar dükkanlarımızın önünü kullanılamaz hale getiriyor. Toz zaten cabası. Belediye aramalarımıza rağmen sulama yapmıyor. Alt yapı kazısı bitiyor, iki gün sonra doğalgaz kazısı başlıyor. Ardından internet, elektrik... Her biri birbirinden bağımsız çalışıyor. Biz müdahale etmezsek hatları patlatıyorlar.” ifadeleri kullandı.

Esnaf Alt Yapı Çilesinden Dertli İşimiz Durdu, Toz İçinde Kaldık (1)

STK’lardan Külliyede Konser Israrına Tepki
STK’lardan Külliyede Konser Israrına Tepki
İçeriği Görüntüle

İki Aydır Düzensizlikle Boğuşuyoruz

Dönerci esnafı Mehmet Emin Çınar ise, müşteri ağırlamakta zorlandığını belirterek, “Masaları siliyoruz, iki dakika sonra tekrar toz kaplıyor. İşlerimiz yüzde 50 düştü. Eskiden öğleden önce takılan döner akşama kalmadan biterdi, şimdi 20.00’ye kadar satamıyoruz. Asfalt tekrar tekrar kazılıyor. Bu kadar düzensizlik olur mu? İki aydır sürüyor. Sulama yetersiz, iş temposu yavaş.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Denetim Artırılsın, Çalışmalar Hızlansın

Hürriyet Mahallesi esnafı, tek seferde ve planlı bir şekilde yapılmayan çalışmaların maddi ve manevi kayba neden olduğunu belirtti. En büyük beklentileri ise yetkililerin bu süreci denetleyerek hızlandırması ve çıkan toza karşı çalışma alanlarında düzenli sulamalar yapılmasını istedi.

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN