'Kadının beyanının esas alındığı' yasa yuva yıkmaya, mağduretmeye devam ediyor. Mevcut yasa yüzünden binlerce yuvanın yıkıldığı, gençyaşlı binlerce erkeğin haksız yere sokaklarda yaşamak zorunda kaldığı, toplumdaeşler arasında huzursuzluk, kin ve nefretin yaygınlaştığı belirtilirken; ailekurumuna düşman söz konusu yasanın son mağdurlarından biri de Batman'da yaşayan73 yaşındaki bir adam oldu.
Batman'da ikamet eden Mehmet Ali Durmuş (73), 6 yıl öncevefat eden eşinin ardından 4 ay önce ise A. A. isimli bir kadınla ikinci birevlilik yaptığını söyledi.
Kaldığı dairenin tapusunu evlendiği kadının üzerineyaptıktan sonra eşinin evde huzursuzluklar çıkarmaya başladığını ileri sürenDurmuş, kadının dolandırıcı olduğunu ve planlı bir şekilde hareket ettiğinisavundu.
Evde çıkan tartışma sonucu eşinin kendisini polise şikâyetettiğini, böylece hakkında evden uzaklaştırma kararı alındığını belirtenDurmuş, 2 aydır park ve camilerde yatıp kalktığını söyledi.
Sadece kadının beyanının esas alınmasının büyük birhaksızlık olduğunu vurgulayan Durmuş, söz konusu maddelerin adil bir şekildedüzenlenmesi gerektiğini vurguladı.
"Evin tapusunu vermemin ardından evliliğim işkenceyedöndü, eşim kendi kendini dövmeye başladı"
Başından geçen olayı anlatan Durmuş, "73 yaşındayım. 6yıl önce hanımım vefat etti. Vefat ettikten sonra 4 ay önce A. A'yla birevlilik yaptım. A.A sonradan dolandırıcı çıktı ve beni dolandırdı. Ben onagüvenmiştim. Resmi nikâhımızı yaptıktan sonra evimin tapusunu onun üzerineyaptım. Tapuyu A. A'nın üzerine aldıktan sonra evliliğimiz işkenceye dönmeyebaşladı ve eşim kendi kendini dövmeye başladı. Kendi kendine çeşitli bahanelerçıkarmaya başladı. Bana 'Seni istemiyorum. Seni sevmiyorum. Ben seninle evlilikyapamam.' dedi. Bir türlü bu bayanla anlaşamıyorduk." diye konuştu.
"73 yıllık birikimimi elimden aldı"
Evlendiği kadının daha önce de 4 evlilik yaptığını,evlendiği kişileri ise dolandırdığını iddia eden Durmuş, "Bu bayan aynızamanda dolandırıcıdır. Belki de onun arkasında organize şebeke var. 73 yaşındabu halimle ben parklarda ne yapacağım? Nasıl dayanacağım? 73 yıllık birbirikimim vardı, onu da bu bayan gelip beni kandırıp evimdenuzaklaştırdı." ifadelerini kullandı.




