Etkinlik, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt'un "Dijital Dünyada Dini Değerlerin Temsili" konulu konferansı ile başladı. Konferansta, dijitalleşmenin dini hayat üzerindeki etkileri ve din görevlilerinin bu süreçteki rolleri ele alındı.

A66Ccc60 B223 47Fd 90Ec 1B37E4B3E8Fc 750X422

Konferansta Neler Konuşuldu?

Doç. Dr. Fatih Kurt, dijital çağın sunduğu fırsatların yanı sıra getirdiği tehditlere de dikkat çekerek, din görevlilerinin bu süreçte önemli sorumluluklar üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Kurt, din görevlilerinin dijital platformlarda doğru ve güvenilir dini bilgileri yaygınlaştırmasının önemine değindi.

İl Müftüsü'nden Açılış Konuşması

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Durmuş, "Başkanlığımızca Merkez ile Taşra arasında tecrübe paylaşımı, taşrada yapılan hizmetleri yerinde görüp rehberlik etme, hizmetleri en üst seviyede etkin ve verimli kılmak amacıyla planlanan bir dizi programı icra etmek üzere ilimize gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyor, icra edilecek programların bereketli olmasını diliyorum." dedi.

HÜDA PAR’dan Çağrı: Kürtçe’yi Seçmeyi Unutmayın, Bugün Son Gün! HÜDA PAR’dan Çağrı: Kürtçe’yi Seçmeyi Unutmayın, Bugün Son Gün!

İstişare Toplantıları Yapıldı

Konferansın ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Suat Okuyan ve Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Bahtiyar Kargıoğlu'nun da katılımıyla gruplar halinde din görevlileriyle istişare toplantıları gerçekleştirildi.

Kaynak: MUHARREM KAYIK