Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan altı ilde sürdürülebilir odaklı elektrik dağıtımı hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, 2024 yılında Şanlıurfa'da büyük ölçekli altyapı projelerini hayata geçirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın gözetiminde ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun standartlarına uygun şekilde yürütülen çalışmalarla, Şanlıurfa'nın elektrik şebekesi yüzde 25 oranında güçlendirildi. Şirket, bölgenin artan enerji talebine yanıt verebilmek için şehre bir yılda 100 milyon dolar tutarında yatırım gerçekleştirdi.

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, 2024 yılında Şanlıurfa'da gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunarak, bu çalışmaların şehrin enerji altyapısında büyük bir dönüşüm sağladığını ifade etti.

Obut, “Şanlıurfa, dağıtım bölgemizde en fazla elektrik tüketiminin gerçekleştiği şehirlerden biri. Bu yıl toplam 10 milyar TL'yi aşkın yatırım yaptığımız dağıtım bölgemizde, bunun yaklaşık 3.5 milyar lirasını Şanlıurfa'ya ayırarak yatırımlarımızı zirveye taşıdık.” dedi.

Obut, gerçekleştirilen çalışmaların kapsamına da değinerek, “Sene başından bu yana Şanlıurfa'da 248 kilometrelik kazı çalışması yaptık. Açılan kanallara 590 kilometre alçak gerilim ve 689 kilometre orta gerilim kablosu döşendi. 106 yeni trafo kabini kurularak mevcut 264 trafoda yenileme çalışmaları tamamlandı. Ayrıca, 1.335 adet alçak gerilim sayaç otomasyon panosunun montajını gerçekleştirdik.” bilgilerini paylaştı.

Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında enerji tasarrufunu artırmayı hedeflediklerini belirten Obut, “Bu yatırımların bir parçası olarak 6 bin 304 adet LED aydınlatma sistemi kurduk. Böylece hem enerji verimliliği sağladık hem de enerji kaynaklarının daha tasarruflu kullanımına katkıda bulunduk. Söz konusu yatırımlarla Şanlıurfa'nın elektrik şebekesindeki mevcut kurulu gücü 156.320 kVA artırarak altyapıyı yüzde 25 oranında güçlendirdik. Tamamlanan bu projelerle Şanlıurfalı hemşehrilerimize daha kesintisiz, güvenilir ve kaliteli bir elektrik hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Şehrin enerji altyapısını güçlendirmek ve bölge halkının yaşam kalitesini yükseltmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımlarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Tırnak batması nedir? Tırnak batması neden oluşur? Tırnak batması nedir? Tırnak batması neden oluşur?

Yatırımlarla bağlantılı olarak yapılan planlı kesintilere ilişkin bilgi veren Naci Obut, bu kesintilerin yasal düzenlemelere uygun şekilde 48 saat öncesinden duyurulduğunu vurguladı.

Obut, “Web sitemiz, mobil uygulamamız ve SMS bildirimleri aracılığıyla abonelerimizi bilgilendiriyoruz. Bu zorunlu kesintiler, daha modern ve kesintisiz bir enerji altyapısı oluşturmanın bir gereği olarak meydana geliyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (İLKHA)