Çocuklarımızın Eğlenmeye Hakkı Var”

Yılsonunun yaklaşmasıyla birlikte okullarda çeşitli etkinlikler ve mezuniyet programları düzenlendiğini ifade eden Diyanet-Sen Batman Şube Başkan Yardımcısı Molla Salih Gültekin, öğrencilerin emeklerinin karşılığını kutlamalarının doğal olduğunu söyledi.

Çocukların eğlenmeye ve güzel vakit geçirmeye hakları bulunduğunu vurgulayan Gültekin, bu süreçte toplumsal ve manevi değerlerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Çocuklarımız Helal Dairesi İçinde Eğlenmeli

Değerlerimize Uygun Programlar Düzenlenmeli”

Mezuniyet etkinliklerinin öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaması gerektiğini belirten Gültekin, şu değerlendirmede bulundu: “Çocuklarımızın eğlenmeye, güzel vakit geçirmeye hakları var. Ancak bunu yaparken dini, milli ve manevi değerlere uygunluğa da dikkat etmeliyiz. Mezuniyet etkinlikleri çocukların ahlaki olarak olumsuz etkilenmelerine, ahlaki değerlerin aşınmasına yol açmamalı.”

Velilere ve Yetkililere Hassasiyet Çağrısı

Geçmiş yıllarda bazı mezuniyet programlarında kamuoyunun tepkisini çeken görüntülerin yaşandığını hatırlatan Gültekin, okul yöneticileri, eğitimciler ve velilerin konuya duyarlı yaklaşmasının önem taşıdığını ifade etti.

Gültekin, “Ne yazık ki daha önceki yıllarda okullardaki mezuniyet etkinliklerinde halkın tepkisini çeken olumsuz görüntüler meydana gelmişti. Okul yöneticilerimizin, idarecilerin ve yetkililerin bu konuya dikkat etmeleri lazım. Veliler de bu konuda hassas olmalı” dedi.

Omar Imeri Batman Petrolspor’a Geri Döndü
Omar Imeri Batman Petrolspor’a Geri Döndü
İçeriği Görüntüle

Eğlence Helal Daire İçinde Olmalı”

Açıklamasının sonunda çocukların sosyal etkinliklerden mahrum bırakılmaması gerektiğini belirten Gültekin, etkinliklerin toplumun değerleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekerek, “Çocuklarımız eğlensinler ama helal daire kapsamında” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN