Çarşıda yılardır trafik sıkıntısı olduğunu belirten vatandaşlar, araçların yanlış park ve ters yöne girmeleri ile beraber trafik sıkışmasının kaçınılmaz olduğunu aktardılar. Konu ile ilgili birçok çalışma yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar, çarşının trafik düzeni olarak çok kötü durumda olduğunu belirttiler. Özelikle yanlış park sorununun trafiği altüst ettiğini belirten vatandaşlar, çarşıya otoparkın ihtiyaç olduğunu belirttiler.

“DÜKKÂNIMIZIN ÖNÜNÜ KAPATIYORLAR”

Esnafın işini etkilediğini belirten Serhat Coşkun, “Dükkânlarımız önünü kapatıyorlar hemze fazlasıyla öyle ki neredeyse arabaları içeri kadar koyacaklar. Çarşı çok yoğun olduğu için yanlış park edenler trafiğin sıkışmasına neden oluyorlar. Birde trafik düzenimiz maalesef çok kötü yani bir proje ile trafiğin düzene sokulması gerekiyor. Belediyeden buna bir çare, çözüm bulmalarını istiyoruz. Otopark yapılırsa yanlış park olayının azalacağını düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

“TRAFİĞİN DÜZENE SOKULMASI LAZIM”

Trafiğin düzene sokulması gerektiğini aktaran Şükrü Güney, “30 yıldır çarşıda esnafım ve burası sürekli yoğun olduğu için trafikte oldukça sıkıntı yaşıyoruz. Bazı vatandaşlar trafik kuralarını gözetmeksizin araçlarını kötü bir şekilde park ediyorlar. Bu yüzden trafik sürekli sıkışıyor ve vatandaşlarda bu konuda sıkıntı çekiyor. Bazı otoparklar var ama vatandaş para vermek istemiyorlar herhalde. Mesela gülistan caddesinin başı ambulans ve itfaiye için bir yer bırakmış ama insanları onun önüne bile park ediyorlar. Yetkililerden ricamız trafiği düzene koyup uygun fiyatlı bir otopark vatandaşa sunmalarıdır.” Dedi.

KADIKÖY’DE 22–24 ARALIK TARİHLERİNDE PLANLI ELEKTRİK KESİNTİLERİ
KADIKÖY’DE 22–24 ARALIK TARİHLERİNDE PLANLI ELEKTRİK KESİNTİLERİ
İçeriği Görüntüle

“YETKİLİLER BUNA EL ATMALI”

Yetkililerin her konuda yardımcı olması gerektiğini söyleyen Hakan Çetinkaya ve Bilal Akbaş, “Bizler yıllardır çarşıdaki trafik sorununun çözülmesini bekliyoruz fakat birkaç çalışma dışında bir şey yapılmadı. Yani Cumhuriyet Bulvarı üzerinde güzel bir çalışma yaptılar ama insanların yanlış park etmesi bir türlü önlenemedi. Aynı şekilde çarşının birçok yerinde durum aynı, yetkililerden isteğimiz trafiği yanlış parkı önleyecek şekilde düzenlemeleri veya ceza konusunda gereğinin yapılmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştular. MEHMET EMİN URAZ

Muhabir: Editör