DEDAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Batman merkez ve bağlı birçok bölgede 10 Mayıs 2026 Pazar günü bakım, onarım, deplase ve otomasyon çalışmaları nedeniyle planlı elektrik kesintileri uygulanacak.
Çarşı bölgesinde saat 06.00 ile 12.00 arasında enerji kesintisi yaşanacak. Kesintinin nedeni, Çarşı 3 kabininde yapılacak hücre değişimi çalışması olarak açıklandı.
Bıçakçı, Çayeli, Ballıtepe, Selamet, Çiğil, Yüksektepe ve İrmi bölgelerinde ise 09.00-13.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak. DEDAŞ, kesintinin Bıçakçı kabinindeki primer pano değişiminden kaynaklandığını bildirdi.
Batman-1 Trafo Merkezi’nden beslenen Beşiri çıkışına bağlı çok sayıda köy ve mahallede 09.00 ile 11.00 arasında enerji verilemeyecek. Kesintinin, can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan hattın deplase çalışması nedeniyle yapılacağı belirtildi.
Bayındır, Korik, Kösetarla, Kumtepe, Organize Sanayi Bölgesi, Akça, Örmegöze, Karatepe, Kırmataş ve İrmi bölgelerinde de aynı saatlerde elektrik kesintisi yaşanacak. Çalışmanın Kösetarla çıkışındaki deplase işlemleri kapsamında gerçekleştirileceği ifade edildi.
İrmi bölgesinde ayrıca 09.00-13.00 saatleri arasında direk tipi trafolarda bakım çalışması yapılacağından enerji kesintisi uygulanacak.
Gültepe Mahallesi’nde 10.00 ile 14.00 saatleri arasında direk ve hat demontaj çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi olacak.
Kösetarla, Kumtepe ve Organize Sanayi Bölgesi’nde ise 11.00-17.00 saatleri arasında OSB yolu üzerindeki direk deplase ve enerji aktarım çalışmaları nedeniyle enerji verilemeyecek.
Hacı Ömer, Recepler, Binatlı, Bayındır, Çayüstü, Akça, Çevrimova ve İrmi bölgelerinde 12.00-15.00 saatleri arasında planlı kesinti uygulanacak.
Petrolkent Mahallesi’nde de 13.30 ile 17.00 arasında dahili role otomasyon çalışması nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacağı duyuruldu.




