Şanlıurfa'nın tarihi camilerinden olan Mevlid-İ Halil Caminde imamlar tarafından okunan ve cami cemaatinin takip ettiği Kur'an'ı Kerim tilavetiyle "Mukabele" sünneti devam ediyor.
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Şanlıurfa'daki tüm camilerde mukabele heyecanı başladı.
Camilerde sabah, öğle ve ikindi namazlarının ardından genellikle hafızlar ya da cami imam hatibi tarafından okunan Kur'an'ı Kerim ile mukabele geleneği yaşatılıyor.
Peygamberler Şehri Şanlıurfa'nın tarihi camilerinden olan Mevlid-İ Halil Caminde İkindi namazının ardından okunan Kur'an'ı Kerim tilavetiyle asırlardır devam eden mukabele geleneği sürdürülüyor.
Mukabeleye katılanlar, kendi evlerinden getirdikleri Kur'an'ı Kerim ve rahleler ile Kur'an ziyafetine katılıyor.
Cami cemaati, Mukabele geleneği ile ilgili konuştu.
"İnşallah Rabbim Ramazan hürmetine bizi düzeltir"
Mukabele sünnetinin bir mucize olduğunu ifade eden Ahmet Polat, "Mukabele, Allah'ın bize vermiş olduğu mucizedir. Bu mucizelere iyi niyetle bakmadığımız zaman her türlü felaket başımıza gelir. Deprem, sel oldu ve hastalık çıktı ancak hala arlanmıyoruz. İnşallah Rabbim Ramazan hürmetine bizi düzeltir." dedi.
Kur'an okuyunca kendini güvende hissettiğini söyleyen Muhammed Mustafa Server, "Kur'an'ı okurken içim rahatlıyor. Kendimi huzurlu, güvenli hissediyorum. Kendimi Kur'an'a bırakıyorum. Mukabele dinlemeye geliyorum. Mukabele dinlemek için 11 ay bekledim." diye konuştu.İLKHA
Muhabir: Editör




