"İki Yıldır İş Bulamıyorum"
Yaklaşık iki yıldır işsiz olduğunu ifade eden Abdulaziz İlik, çarşıda birçok iş yeriyle görüştüğünü ancak olumlu yanıt alamadığını belirtti.
İlik, "İki yıldır işsizdim. Sürekli çarşıda iş arıyordum. Kimin yanına gittiysem 'iş yok' cevabını aldım. Ben de mecburen soğuk su satmaya başladım. İlk zamanlar satışlar daha iyiydi, şimdi ise bazen iki, bazen üç koli satabiliyorum." dedi.

"Dileneceğime Alın Terimle Kazanıyorum"
Bu işi zorunluluktan yaptığını dile getiren İlik, "Başkasına el açacağıma, dileneceğime kendi alın terimle su satıyorum. Hava sıcak olduğu için insanlar su ve limonata alıyor. Ben de helal rızkımı kazanmaya çalışıyorum. Başka bir iş olsa onu da yaparım. Yeter ki çalışma fırsatı olsun." ifadelerini kullandı.

Yetkililere İş Çağrısı
Anne ve babasının vefat ettiğini, evli olmadığını belirten Abdulaziz İlik, ailesine destek olabilmek için düzenli bir işe ihtiyaç duyduğunu söyledi.
İlik, "Şu an yengem, iki yeğenim ve kardeşimle birlikte hayatımı sürdürüyorum. Geçimimi sağlamak için çalışıyorum. Yetkililerden bana uygun bir iş konusunda yardımcı olmalarını istiyorum. Ne iş olursa olsun çalışmaya hazırım." diye konuştu.




