Batman Üniversitesi öncülüğünde; Siirt, Şırnak ve Mardin Artuklu Üniversiteleri ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle hayata geçirilen "Enerji Akademisi" kapılarını açıyor. Türkiye’nin enerji geleceğine yön verecek nitelikli insan kaynağını yetiştirmeyi hedefleyen program, ilk dersle birlikte start alacak.
Rektörler Açılış Dersinde Buluşuyor
Programın ilk dersi, yarın saat 20:00'de Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından "Enerji ve Akademi" başlığıyla çevrim içi olarak verilecek. Açılış oturumuna, protokol ortağı üniversitelerin rektörleri Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Prof. Dr. Nihat Şındak, Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç de katılarak projenin bölgesel önemine vurgu yapacaklar.
10 Bin 608 Kursiyer Eğitim Alacak
Ülke genelinde büyük yankı uyandıran akademiye, farklı illerden toplam 10.608 başvuru yapıldı. Yaklaşık 4 ay sürecek olan eğitim programı, enerji sektörünü sadece teknik değil; ekonomik, politik ve sürdürülebilirlik boyutlarıyla ele alacak.
Altı Temel Modül, 240 Saatlik Eğitim
29 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek olan programda katılımcılar;
- Enerji Sistemleri Analizi,
- Enerji Ekonomisi ve Politikaları,
- Tarım-Hayvancılık-Enerji İlişkisi,
- Maden ve Enerji,
- Kurumsallık ve Sürdürülebilirlik,
- Uluslararası Enerji Politikaları
olmak üzere 6 farklı modülde eğitim görecekler. Her modülün 40 saatlik yoğun bir müfredatı bulunuyor.
Teoriden Uygulamaya Stratejik Eğitim
Hafta içi ve hafta sonu gerçekleştirilecek oturumlarla katılımcıların sektör dinamiklerini analiz etme ve strateji geliştirme becerilerinin artırılması hedefleniyor. Çevrim içi vize ve final değerlendirmelerinde başarı gösteren katılımcılar, dört üniversitenin ortak onayıyla Katılım ve Başarı Belgesi almaya hak kazanacak.





