BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, işverenlerin bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini belirterek, kurslara başvuruların zamanında yapılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Çiftçi, 50’den az çalışanı bulunan işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinden yararlanabilmesi için 3 Şubat itibarıyla Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen online kurslara katılmaları gerektiğini söyledi. 31 Aralık 2024 itibarıyla zorunlu hale gelecek bu uygulama kapsamında, işletmelerin İSG sertifikasını alarak yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti. Çiftçi, kursları başarıyla tamamlayanların sertifika alarak iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendilerinin yürütebileceğini ifade etti.

Bu uygulama sayesinde esnafların iş güvenliği hizmetleri konusunda büyük bir maliyetten kurtulacaklarını belirten Çiftçi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun da teşvik ettiği bu eğitim programının, Çalışma Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirildiğini açıkladı. İşverenlerin veya vekillerinin online eğitimlere katılarak sertifikalarını almalarının, cezai yaptırımlardan kaçınmaları açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Saadet'ten  Sağlık-Sen'e Ziyaret Saadet'ten  Sağlık-Sen'e Ziyaret

Esnafların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini belirten Başkan Çiftçi, kurslara kayıtların zamanında yapılması için çağrıda bulundu. İş güvenliği yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelerin cezai işlemlerle karşılaşabileceğini hatırlatarak, esnafların bu konuda ihmalkâr davranmamalarını tavsiye etti.

Son olarak, konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen esnafların 0555 074 73 70 numaralı Alo Esnaf Hattı’nı arayarak merak ettikleri konular hakkında bilgi alabileceklerini duyurdu.

Kaynak: MUHARREM KAYIK