Lise öğrencileri tarafından hazırlanan 597 proje ile yarışmaya başvuran Batman, ön değerlendirme sürecinde 35 projesiyle Van Bölge Finali’ne katılmaya hak kazandı.

Bu sonuçla Batman, bölge finaline en fazla proje gönderen il olarak birinci sıraya yerleşirken, Türkiye genelinde ise yedinci sırada yer aldı. Öğrencilerin bilimsel araştırmalara olan ilgisi ve özverili çalışmaları, bu önemli başarıyı beraberinde getirdi.

HÜDA PAR’dan Çağrı: Kürtçe’yi Seçmeyi Unutmayın, Bugün Son Gün! HÜDA PAR’dan Çağrı: Kürtçe’yi Seçmeyi Unutmayın, Bugün Son Gün!

Batman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Batmanlı gençlerimizin TÜBİTAK yarışmalarında gösterdiği bu başarı, bilim ve teknolojiye olan ilgilerinin bir göstergesi olarak takdir toplarken, önümüzdeki süreçte yapılacak bölge ve Türkiye finallerinde de iddialı olduklarını ortaya koydu.  Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz!” denilerek öğrencilere başarı dilendi.

Kaynak: MUHARREM KAYIK