Yangının saunanın yakınındaki elektrik panosundan başladığının değerlendirildiği, üç kişinin ise duman zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdiğini açıklandı.
Batman’ın Gültepe Mahallesi’nde bulunan bir spor salonunda 30 Ağustos akşamı çıkan yangınla ilgili soruşturma sürerken, olayın nedenine ilişkin yeni ayrıntılar gündeme geldi.
Soruşturma kapsamında edinilen bilgilere göre yangının sauna bölümünün yakınındaki elektrik panosundan çıktığı ve daha sonra spor salonunun diğer bölümlerine yayıldığı belirtildi.

3 KİŞİ DUMAN ZEHİRLENMESİNDEN HAYATINI KAYBETTİ
Yangında Şanzime Sarıgül (44), Emine Yani (42) ve Gülsüm Öztekin Tunç (43) yaşamını yitirdi. Soruşturma dosyasından edinilen bilgilere göre üç kişinin de yanık nedeniyle değil, duman zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

2 İŞLETME YETKİLİSİ TUTUKLANDI
Yangının ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 2 işletme yetkilisi ile 3 çalışan gözaltına alındı.
Adliyeye sevk edilen 2 işletme yetkilisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çalışanlardan biri adli kontrol şartıyla olmak üzere 3 çalışan ise serbest bırakıldı.
Soruşturmanın tamamlanmasıyla yangının çıkış nedeni, olası ihmaller ve sorumluluklara ilişkin daha kapsamlı bulguların ortaya çıkması bekleniyor.



