Batman Sınırıyla İlgili Cumhurbaşkanı Kararı Resmî Gazete’de
Batman ili Hasankeyf ilçesi Palamut Köyü ile Gercüş ilçesi Poyraz Köyü arasındaki ilçe sınırı değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar, 30 Ağustos 2025 tarihli Resmî Gazete’de yürürlüğe girdi.

Kırmızı Dağ’dan Havka Deresi’ne Yeni Hat
Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre sınır, Kırmızı Dağ’ın A noktasından başlayarak Havka Deresi’ne kadar uzanan yeni koordinatlarla belirlendi. Böylece iki ilçe arasındaki sınır hattı netleşirken, coğrafi konum açısından hassas olan bölgede resmi düzenleme yapılmış oldu.

Genel ve Özel Haklar Saklı Kalacak
Karar metninde, tarafların karşılıklı sınır içinde kalan genel ve özel haklarının saklı olduğu vurgulandı. Bu düzenleme ile köylülerin tarım, hayvancılık ve mülkiyet haklarının güvence altına alındığı belirtildi.

Uygulama İçişleri Bakanlığı’na Bağlı
Karar, yayımlandığı gün itibarıyla yürürlüğe girdi. Yeni sınır düzenlemesinin uygulanması ve gerekli idari işlemlerin yürütülmesi ise İçişleri Bakanlığı tarafından takip edilecek.

“Batman Daha Güvenli: Suç Oranlarında Dikkat Çeken Düşüş”
“Batman Daha Güvenli: Suç Oranlarında Dikkat Çeken Düşüş”
İçeriği Görüntüle

Kaynak: MUHARREM KAYIK