Batman’da yaz mevsiminin en sert yüzü yaşanıyor. Gölgede ölçülen hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıktığı kent merkezinde, adeta terk edilmiş bir şehir görüntüsü hâkim. Kavurucu sıcaklar nedeniyle vatandaşlar, hafta sonu olmasına rağmen evlerinden çıkmıyor, parklarda dahi görünmüyor.Batman’da Kavurucu Sıcaklar Hayatı Felç Etti Kent Merkezi Terkedilmiş Gibi (1)

Şehrin en işlek cadde ve sokakları normal zamanlarda hafta sonu hareketliliğine sahne olurken, bu sıcak havalarda esnafın müşterisiz günler geçirmesi dikkat çekiyor. Esnaf, “Serin havalarda hafta sonları çarşı pazarımız dolup taşardı, herkes dışarı çıkardı. Ama şu an sıcaktan kimse dışarı çıkmak istemiyor, işimiz ciddi şekilde etkilendi” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Katar Milli Günü Resepsiyonuna Katıldı
Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Katar Milli Günü Resepsiyonuna Katıldı
İçeriği Görüntüle

Uzmanlar, aşırı sıcak havaların halk sağlığı ve ekonomide yaratabileceği olumsuz etkilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların güneş ışınlarından korunmaları, mümkün olduğunca serin ve gölge alanlarda kalmaları tavsiye ediliyor.

Vatandaşlar hafta sonları evlerinden çıkamadıkları bu sıcak günlerde, yaz akşamlarında bile ferahlatıcı bir serinliğin gelmesini dört gözle bekliyor.Batman’da Kavurucu Sıcaklar Hayatı Felç Etti Kent Merkezi Terkedilmiş Gibi (3)

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN