22 Nisan Salı gecesi saat 20.30’da Bahçelievler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde yapılacak etkinlik, siyonist İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği vahşi katliamlara karşı duyarlılık oluşturmayı hedefliyor. Program, “Filistin için tek yürek!” sloganıyla tüm halkı birlik ve kardeşlik duygularıyla bir araya getirmeye çağırıyor.

Gazze’de aylardır süren ve sivillerin hedef alındığı bombardımanlarda binlerce masum Müslüman şehit edilirken, yüz binlerce insan evsiz, susuz ve aç bırakılıyor. Siyonist işgalcilerin uyguladığı vahşi saldırılar karşısında dünya kamuoyunun sessizliği büyük bir tepkiye neden olurken, Batman’da düzenlenecek bu geceyle birlikte mazlumların sesi olmak, acılarını paylaşmak ve dualarla Filistin’e manevi destek sunmak amaçlanıyor.

Etkinlikte ilahi sanatçılarından Lübnanlı Bilal El Ahmed’in yanı sıra Ömer Güneş ve Mustafa Altuntop sahne alacak. Ayrıca Kutlu Doğum Çocuk İlahi ve Def Grubu da özel bir performans sergileyecek. Programın duygusal atmosferi, ilahilerle Filistin halkına destek mesajları verilerek daha da pekiştirilecek. Katılımcılar, ezgiler ve dualar eşliğinde Filistin için dua edecek, kardeşliğin ve ümmet bilincinin güçlü bir örneği sergilenecek.

Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Genç Kıza Motosiklet Çarptı
Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Genç Kıza Motosiklet Çarptı
İçeriği Görüntüle

HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları tarafından organize edilen programın, özellikle gençler arasında farkındalık oluşturması hedefleniyor. Etkinlik, Filistin davasına sahip çıkmak isteyen herkese açık olacak. Organizasyon yetkilileri, “Gazze’de kardeşlerimiz katledilirken susamayız. Bizler sesimizi dualarımızla, ilahilerimizle yükselterek onların yanında olduğumuzu haykıracağız” ifadelerini kullandı.

Bu anlamlı gecede sadece bir araya gelmek değil; Filistinli kardeşlerin yalnız olmadığını göstermek, onların yaşadığı acıyı paylaşmak ve dünyaya duyurmak hedefleniyor. Katılımın yoğun olması beklenen bu etkinlik, Batman halkının duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serecek.

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN