Batman Defterdarlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

2025 yılı eylül ayında gerçekleştirilen denetimlerde, yol kontrolleri de dâhil olmak üzere birçok sektörde yoğun vergi denetimleri yapıldı.

Batman Vergi Dairesi personeli tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 9 bin 348 mükellef denetlenirken, çeşitli usulsüzlüklerin tespiti üzerine toplam 31 milyon 859 bin 550 TL tutarında idari para cezası uygulandı.

Batman Çayı Islahı Tarımsal Üretime Kapı Açıyor: 25 Bin Dönümlük Sera Projesi
Batman Çayı Islahı Tarımsal Üretime Kapı Açıyor: 25 Bin Dönümlük Sera Projesi
İçeriği Görüntüle

Batman Defterdarı Muhittin Çelebi Şenses, kayıt dışılıkla etkin bir şekilde mücadele edildiğini belirterek, mükelleflerin cezai işlemlerle karşılaşmamaları için vergisel yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Şenses, yaygın ve yoğun vergi denetimlerinin önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edeceğini ifade etti. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA