Batman’da yaya kaldırımlarını işgal eden işletmelere yönelik yaptırımlar sertleşti. Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde yürütülen denetimlerde, daha önce yapılan uyarılara uymayan 4 iş yerine faaliyetten men cezası verildi.
Uyarılara Uymayanlara Kapatma Cezası
Zabıta ekiplerinin daha önce gerçekleştirdiği denetimlerde kaldırım işgali yaptığı belirlenen işletmeler uyarılmış ve resmi tutanaklar düzenlenmişti. Ancak yapılan son kontrollerde, uyarılara rağmen kaldırımları işgal etmeyi sürdüren 4 işletme tespit edildi.
Kuralları ihlal etmeye devam eden 4 iş yeri 1 gün süreyle faaliyetten men edilirken, işletmelere ayrıca idari para cezası kesildi.
Engelli ve Yayaların Ulaşım Hakkı
Kaldırım işgallerinin özellikle engelliler, yaşlılar, çocuklar ve bebek arabası kullanan vatandaşlar için ciddi engel oluşturduğuna dikkat çekildi. Kamusal alanların özel mülk gibi kullanılmayacağını belirten belediye yetkilileri, denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti:
"Amacımız ceza uygulamak değil, kaldırımların vatandaşlarımız tarafından güvenli ve engelsiz şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Ancak yapılan uyarılara rağmen kurallara uymayan işletmelere karşı yasal işlemler tavizsiz şekilde uygulanmaya devam edecektir."
Belediye, kaldırım işgali yapan işletmelere yönelik kontrol ve denetimlerin kent genelinde artarak devam edeceğini bildirdi.




