Oyun Alanlarıyla Donatılan Okul Bahçesi
Batman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı ve öğrencileri, Beşiri ilçesine bağlı Yenipınar Köyü İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde kapsamlı bir oyun alanı çizim çalışması gerçekleştirdi. Çocukların fiziksel, sosyal ve bilişsel gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen çalışma kapsamında; seksek alanları, denge ve koordinasyon hatları, şekil bazlı zemin oyunları, motor beceri istasyonları ve geleneksel çocuk oyunlarına uygun hareket alanları okul bahçesine kazandırıldı.
“Üniversite–Köy Buluşmaları” Projesi Kapsamında
Batman Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bilim İletişimi Ofisi tarafından yürütülen proje, üniversitenin akademik birikimini kırsal bölgelerdeki öğrencilerle buluşturmayı amaçlıyor. Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri Doç. Dr. Sıtkı Özbek, Arş. Gör. Berzan Şimşek ve üniversite öğrencilerinin gönüllü çalışmalarıyla hazırlanan oyun alanları, okul atmosferine yeni bir dinamizm kazandırdı.
Protokol Üyelerinden Yerinde İnceleme
Projeyle hayata geçirilen renkli alanlar, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferhat Korkmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahabeddin Konakçi tarafından yerinde incelendi. Yetkililer, çalışmanın hem öğrenciler hem de bölge için önemli bir kazanım olduğunu belirtti.
“Çocuklarımızın Gelişimine Değer Katıyoruz”
Rektör Prof. Dr. İdris Demir, “Üniversite–Köy Buluşmaları” projesinin kırsal bölgelerdeki çocuklarla bağ kurma açısından önemine değinerek şunları söyledi: “Yenipınar Köyü İlk ve Ortaokulu'nda gerçekleştirdiğimiz bu çalışma, öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın özverili emeğinin bir sonucudur. Hareket ve oyunun çocuk gelişimindeki yeri yadsınamaz. Bu uygulamalarla hem çocuklarımızın fiziksel gelişimine katkı sağlıyor hem de okul ortamını daha cazip hale getiriyoruz. Eğitim ortamlarını iyileştirmek ve toplumla güçlü bağlar kurmak bizim için büyük değer taşımaktadır.”
Prof. Demir, çalışmaya katkıda bulunan akademisyen ve öğrencilere teşekkür ederek, oyun alanlarının okul bahçesini daha eğlenceli, öğretici ve motive edici bir ortama dönüştüreceğini vurguladı.



