Yenilikçi Fikirlerin Ekonomik Değeri Ele Alınacak

Batman Üniversitesinde düzenlenecek konferansta, yenilikçi fikirlerin korunması, patent süreçleri ve fikrî mülkiyet haklarının ekonomik kazanca dönüştürülmesi konuları ele alınacak. Üniversitenin 20. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek program, 25 Kasım 2026 tarihinde saat 14.00’te Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda yapılacak.

BATMAN’DA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI – 29 EKİM PERŞEMBE
BATMAN’DA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI – 29 EKİM PERŞEMBE
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 10 29 At 09.40.25

Konferansın açılış konuşmalarını Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak yapacak. Programda patent ve marka haklarının önemi, yenilikçi fikirlerin yasal yollarla korunması ve fikrî mülkiyetin ekonomik değere dönüştürülmesi üzerinde durulacak.

Alanında Uzman İsimler Konuşmacı Olacak

Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul’un moderatörlüğünde gerçekleştirilecek konferansta, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Paslı ile Markenza Patent Danışmanlık Anonim Şirketinden Av. Şevval Şen Çolak konuşmacı olarak yer alacak.

Üniversite ile fikrî mülkiyet alanındaki uzmanları bir araya getirecek konferansın, fikirlerin korunması, patent ve marka bilincinin geliştirilmesi ve yenilikçi çalışmaların ekonomik değere dönüştürülmesi konusunda farkındalık oluşturması hedefleniyor.

Batman halkının da davetli olduğu konferansın, kentte üretim, yenilikçilik ve girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı sunması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ