Batmanlılarla kentte eksik gördükleri ve yapılmasını istedikleri hizmetleri konuştuk. Vatandaşlar, kentin büyümesine paralel olarak artan sorunlara dikkat çekti. Kent sakinleri, başta otopark ve trafik olmak üzere, yeşil alan eksikliği ve toplu taşıma konforu gibi konularda beklentilerini dile getirerek yetkililere çağrıda bulundu.

Nevzat Yaşar

Nevzat Yaşar

Trafik ve Otopark Sorunu Öncelikli Talep

Vatandaşların en çok dile getirdiği sorunların başında otopark eksikliği ve beraberinde gelen trafik sıkışıklığı yer aldı. Batman'da araba kullanmanın büyük bir sıkıntıya dönüştüğünü söyleyen Nevzat Yaşar, "Batman büyükşehir olmaya aday ama en çok göze çarpan sorun, şu anda otopark sıkıntımız var. Arabayı park edecek yer bulamıyoruz. Mecburen cadde kenarlarına park ettiğimizde de ceza yeme korkusu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. Ahmet Alan da bu soruna katılarak, "İnsanların arabalarını park edecek yeri yok. Çarşıya çıkamıyor. Otoparkların artmasını istiyoruz. Çok katlı otoparklar yapılabilir." diyerek çözüm önerisinde bulundu.

Ahmet Alan

Ahmet Alan

Duraklarda Klima ve Ulaşım Talepleri

Diyarbakır'dan geldiğini belirten Baran Yel, Batman'daki otobüs duraklarında klima olmamasını eleştirdi. Özellikle yaz aylarında sıcaklığın dayanılmaz olduğunu belirten Yel, "Durakta beklediğin zaman ister istemez sıcaktır, duramıyorsun. Çocuk var. Yaşlılar, hastalar, engelli kardeşlerimiz var. Sıcaktan bunalıp kalp krizi geçirenler var." diyerek duraklara klima takılmasının bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Baran Yel

Gübre Zammı Çiftçinin Belini Büktü
Gübre Zammı Çiftçinin Belini Büktü
İçeriği Görüntüle

Baran Yel

Veysi Özhan ise diğer taleplerin yanı sıra kadın ve erkeklerin toplu taşıma araçlarının ayrı olması gerektiğini ifade etti.

Yeşil Alan ve Sosyal Yaşam Alanı Eksikliği

Kentte sosyal donatı alanlarının yetersizliği de dile getirilen diğer bir önemli sorun oldu. Nevzat Yaşar, "İnsanların serin piknik yapabileceği yerler hala yeterli değil," derken, Ahmet Baran da bu durumu destekleyerek, "Gezilecek yer yok, ailemizle oturacağımız bir yer, park alanları, yeşillik yok." şeklinde konuştu.

Baran, yaklaşık 4-5 yıldır sözü verilen Batman Çayı'nın etrafındaki park ve koşu yolu projesinin hızlandırılmasını talep etti ve nehirde oluşan kokunun da giderilmesi gerektiğini belirtti.

Ahmet Baran

Ahmet Baran

İşsizlik ve Altyapı Sorunlarına Çözüm Çağrısı

Vatandaşlar, kentsel altyapı ve sosyal sorunlara da dikkat çekti. Veysi Özhan ve Ahmet Alan, kentteki yüksek işsizliğe çözüm bulunmasını ve gençlere yönelik yeni iş yerlerinin açılmasını talep etti.

Veysi Özhan

Veysi Özhan

Özhan, sokakların kötü durumda olduğunu ve eski binaların yenilenmesi için kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması gerektiğini vurgularken, Petrolkent Mahallesi'ndeki uyuşturucu sorununun çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Batmanlılar, şehrin potansiyelinin farkında olduklarını ancak mevcut eksikliklerin bu potansiyeli sınırladığını ifade ederken, yetkililerin bu taleplere duyarlı olması ve çözüm odaklı adımlar atması gerektiğini vurguladılar.

Kaynak: MUSTAFA KAYNAK