Batman’daki ayakkabı tamircileri halkın ilgisinden memnun. Üç dört yıl öncesine göre işlerinin daha iyi olduğunu belirten Ayakkabı Tamircisi Mesut Sağdıç, “Bize ilgi bayağı var. Yoğunluğumuz eskiye göre üç dört kat daha fazla. Milletin alım gücü düştüğü için yeni ayakkabı alamıyorlar. Bu da haliyle tamircilere yönelmelerini beraberinde getiriyor” ifadelerini kullandı.

Kaliteli ayakkabılar ise 4 bin, 5 bin liradan başlıyor
Vatandaşın daha önce rahat bir şekilde yeni ayakkabı alabildiğini belirten Sağdıç, “Ama şu an alamıyorlar. Ayakkabılar çok pahalı olmuş. En kalitesiz ayakkabı 300-400 liranın altında değil. Kaliteli ayakkabılar ise 4 bin, 5 bin liradan başlıyor. Böyle olunca vatandaş ayakkabı alamıyor. Haliyle tamire yöneliyorlar.” diye konuştu.
Ekonomik sıkıntılar var oldukça ayakkabı tamirciliği de var olacaktır
Ayakkabı tamirciliğinin biteceğine, tarihe karışacağına dair söylentilerin olduğunu söyleyen Sağdıç, “Ben 30 yıldır bu işi yapıyorum. Bu iş bitmez. Ekonomik sıkıntılar var oldukça ayakkabı tamirciliği de var olacaktır. Bu gidişle ekonomik sıkıntılar da bitecek gibi görünmüyor. Yani mesleğimizin biteceği konusunda herhangi bir korkumuz yok” dedi.

Dar gelirli müşterimiz de geliyor, durumu iyi olan müşterimiz de geliyor
Her kesimden müşterilerinin geldiğini vurgulayan Sağdıç, “Dar gelirli müşterimiz de geliyor, durumu iyi olan müşterimiz de geliyor. Durumu iyi olan müşterimiz mesela 10 bin liraya aldığı ayakkabını daha çok kullanmak istiyor. Bu yüzden tamir ettiriyor. Her tür tamiratı yapıyoruz. Genelde sökük ayakkabılar geliyor. Dikimini yaptığımız, genel bakımını yaptığımız ayakkabılar oluyor. Boyama, ayakkabı tavan değişimi gibi bir sürü işi yapıyoruz” ifadelerini kullandı. MUSTAFA KAYNAK




