Batman’ın geleneksel pazarı Alo Tevşo’da turşuluk salatalık satışı yapan Azat Yılmaz, sezonun ağustos başında başladığını, eylül sonuna kadar sürdüğünü belirtti. Yılmaz, bu yıl iklim koşullarının üretimi etkilediğini ve fiyatların geçen yıla oranla iki katına çıktığını söyledi.

Alo Tevşo’da Turşuluk Salatalık Sezonu Yarıladı (4)-1

Tezgâhını turşuluk salatalıklarla donatan pazarcı Azat Yılmaz “Turşuluk salatalık genelde ağustosun başında hasadı başlar. Eylülün sonuna doğru da biter. Turşuluk salatalıklar bu yıl ilk çıktığında fiyatı 80-100 lira arasında değişiyordu. Şu anda ise 50-80 lira arasında.” Dedi.

Yılmaz, salatalıkların kalınlıklarına göre fiyatlarda değişiklik olduğunu belirterek ince salatalıkların daha pahalı olduğunu söyledi. Yılmaz, “Geçen yıla göre fiyatlar neredeyse iki katına çıktı. Bunun en büyük sebebi iklimlerin değişmesi ve yağışların az olması” ifadelerini kullandı.

Batman 1. Amatör’de Zirve Alev Aldı! B Grubu’nda Kıyasıya Mücadele
Batman 1. Amatör’de Zirve Alev Aldı! B Grubu’nda Kıyasıya Mücadele
İçeriği Görüntüle

Alo Tevşo’da Turşuluk Salatalık Sezonu Yarıladı (3)

Ürünlerin il dışındaki hal pazarlarından temin edildiğini kaydeden Yılmaz, özellikle evde kendi turşusunu kurmak isteyenlerin pazara akın ettiğini belirtti.

Yılmaz, “Vatandaşlarımız en iyi salatalıkları seçmek için tezgâhlarda yoğunluk oluşturuyor. Salatalıklar sadece turşu için değil, aynı zamanda salata ve cacık gibi yaz sofralarının vazgeçilmezleri için de tercih ediliyor” dedi.

Alo Tevşo’da Turşuluk Salatalık Sezonu Yarıladı (6)

Muhabir: ŞEVKİ ASLAN