Kurban Bayramı vesilesiyle hayırseverlerin bağışladıkları kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını belirten Batman Umut Kervanı Derneği Başkanı Nureddin Teymur, yardım faaliyetlerine yılın 12 ayı boyunca devam ettiklerini hatırlatarak bu anlamda hayırseverlerin kendilerine destek vermeye devam etmelerini istedi.
Yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren Teymur, “Batman Umut Kervanı olarak bir kurban çalışmasını daha geride bıraktık. Malumunuz Umut Kervanı, sadece Kurban Bayramı’nda değil genel olarak yılın 12 ayında faaliyetlerini sürdürmektedir. Ramazan ayı yardımları, kermesler ve çeşitli faaliyetlerle çalışmalarımız devam ediyor. Tabii yardımlar arttıkça muhtaç ve yetim ailelerimize yardımlarımız da artıyor. Bu konuda Umut Kervanı olarak hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü olmaya devam ediyoruz. Rabbim hepimizin hayrını kabul etsin. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.
“Bayramda 3 bin aileye kurban eti ulaştırdık”
Kurban Bayramı sürecinde kendilerine verilen kurban vekaletlerini en güzel şekilde değerlendirerek kurbanlıkların kesimini ve paketlemesini yaptıktan sonra bu etleri 3 bini aşkın aileye ulaştırdıklarını hatırlatan Teymur, “Elhamdülillah kurban çalışmasını alnımızın akıyla tamamladık. Bu vesileyle belki de yıl boyunca et girmeyen hanelere ulaşma imkânımız oldu. 3 binden fazla aileye hayırseverlerin bağışladığı kurbanlıkların etlerini teslim ettik. Bu süreçte emeği geçen tüm hayırseverlerimize ve gönüllülerimize tekrar teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Tabi bizim yardım faaliyetlerimiz devam edecek. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde ihtiyaç sahibi ailelere giyim, gıda, kırtasiye gibi yardımlara devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte yapacağımız kermes çalışmaları ve yardım faaliyetlerine destek için kapımız hayırseverlere her zaman açıktır.” şeklinde konuştu.
MUSTAFA KAYNAK