Batman'da 'Yemen'e sahip çık' sloganıyla 'Mazlum ve Mustazaf Yemen Halkıyla Buluşma' adlı program gerçekleştirildi. Sena Düğün Salonunda düzenlenen programa Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin, Şehit ve Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Platformu Başkanı ve Şehit Selami Yurdan'ın ağabeyi Recai Yurdan, Araştırmacı Yazar M. Emin Güneş ile davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahi ve ezgiler seslendirilerek, Yemen halkı için dualar edildi.

Batman’da 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü Etkinlikle Kutlandı
Batman’da 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü Etkinlikle Kutlandı
İçeriği Görüntüle

Programa konuşmacı olarak katılan Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin, küresel emperyalizmin, eline geçirdiği fırsatları değerlendirerek, İslam ülkelerini yağmalamaya çalıştığını söyledi.

Şirin, 'Biz Yemen'in kurtuluşunu konuştuğumuz an Mekke'nin de Medine'nin de kurtuluşunu konuşacağız. 'Selamlar olsun sana Mekke, selamlar olsun sana Medine! Hürsün, özgürsün artık!' diyeceğiz. İmam Humeyni'nin, 'Ey dünya Müslümanları, İslam'ın yardımına koşun. Ey dünya Müslümanları, kendi topraklarında zülüm altında inleyen mazlumların yardımına koşun. Ey dünya Müslümanları, hükümleri ayaklar altına alınan Kur'an'ın yardımına koşun. Ey dünya Müslümanları, Filistin'in, Kudüs'ün yardımına koşun.' ifadeleri ve çağrısı, şu anda Yemen konusunda bizler için geçerli olan bir çağrı niteliğindedir.' dedi.

NATO ile siyonist terör çetesi, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Ensarullah'ın karşısına geçeceğini belirten Şirin, emperyalist güçlerin bu gruba karşı cephe açacağını kaydetti.

'Yemen'deki savaşın mezhep ve ülke savaşı olmadığını' sözlerine ekleyen Şirin, 'Onlar zaten Filistin'i, Kudüs'ü özgürleştirmek için ayağa kalktılar, midelerini doldurmak için değil. İslam ümmeti zillet altında kalmasın; Amerikan'ın, İngiliz'in, Fransız'ın, NATO'nun bayrakları İslam beldelerinde olmasın, İslam toprakları yağma edilmesin, talan edilmesin, çiğnenmesin diye. İslam beldeleri Amerikan donanmalarıyla, Amerikan karargahlarıyla, Amerikan üstleriyle, Amerikan radarlarıyla dolmasın diye ayağa kalktılar. Biz Şii'siyle, Sünni'siyle, Türk'üyle, Kürd'üyle, Arap'ıyla, Fars'ıyla ümmetiz, biz direnişiz.' ifadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

Muhabir: Editör