Malatya'da depremzedeler için kurulan Teknokent KonteynerKent'i ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, vatandaşlarageçmiş olsun temennilerinde bulunurken Malatya'nın Kale İlçe Kaymakamı MustafaAksoy, Konteyner Kent ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kentte incelemelerini sürdüren Yapıcıoğlu'nun ikinci durağıKoordinasyon Merkezi oldu. Malatya'da depremin ilk anından beri vatandaşlarınyaralarını sarmak için seferber olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa YetimEli ve IHO EBRAR'ın Malatya Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Batman'da 7 Temmuz Salı planlı elektrik kesintileri: İşte etkilenecek mahalle ve köyler
Batman'da 7 Temmuz Salı planlı elektrik kesintileri: İşte etkilenecek mahalle ve köyler
İçeriği Görüntüle

Burada çalışan gönüllülere kolaylıklar dileyen Yapıcıoğlu,kardeş kuruluşlar tarafından oluşturulan psikososyal alanda çocuklarla yakındanilgilendi.

iyaretlerin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunanYapıcıoğlu, İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanlığına isabet eden kurşunla ilgilisorulan soruya verdiği yanıtta, seçime giderken siyasilerin kullandığı dilinçok sertleşmesinin bu tip olaylara davetiye çıkardığına dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, depremin üzerinden yaklaşık 2 ayın geçtiğinibelirterek depremin çapı, büyüklüğü, etkilediği alan, oluşturduğu tahribat,meydana gelen yıkım, can kayıpları ve maddi hasarının büyüklüğü göz önünealındığında yaraların önemli oranda sarıldığını ancak küçük detaylarda halaçözülmeyi bekleyen sorunların bulunduğuna işaret etti.

Yapıcıoğlu, "Bu yaraların öyle çok kısa bir süredetamamıyla sarılamayacağını kabul etmek gerekir. Fakat şükür ki bu son 2 günde,özellikle Adıyaman ve Malatya'da gördüğümüz manzara; işlerin bir rutine bindiğive inşallah vatandaşların kalıcı konutlara yerleşmesiyle de bu yaralarıntamamen sarılacağı yönünde bir ümidimiz var. Vatandaşların talepleri,ihtiyaçları önemli oranda karşılanıyor. Belki bazı detay sayılabilecek niteliktetalepler var." diye konuştu.

Malatya'da küçük ölçekli bir ilçe ebadında bir konteynerkenti ziyaret ettiklerinin altını çizen Yapıcıoğlu, "Yaklaşık 10 binvatandaşımızın barındığı konteyner kentimizi ziyaret ettik. Orada vatandaşlarlatemaslarda bulunduk. Sosyal donatı alanlarında; mescidi, yemekhaneyi, iftarçadırlarını gördük. Elbette bunlar kalıcı konutların olduğu, vatandaşın normalhayatına döndüğü bir şeyle kıyas edilemez ama o depremin ilk günlerindekimanzarayla kıyaslandığında vatandaşı memnun gördük. İnşallah bir an önce kalıcıkonutlar tamamlanır da vatandaşlar da normale döner." temennisindebulundu.

"GEREK KAMU GEREKSE HAYIRSEVERLERİN YARDIMLARIYLADEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARI ÖNEMLİ ORANDA KARŞILANIYOR"

Adıyaman ve Malatya'daki bazı esnafa ziyaretlergerçekleştirdiklerini belirten Yapıcıoğlu, "Özellikle konteyner kentininönünde barakalar ya da konteynırlar içerisinde ya da seyyar bir şekildearabaların içerisinde bir şeyler satmaya çalışan esnafımızı gördük. Elbette şuanda esnafın yapmış olduğu iş hacmi itibariyle henüz kat etmesi gereken çokmesafe var. Hem kamu hem de sivil toplumun yardımlarını sürdürmesi gerekir.Allah kimseyi yardıma muhtaç duruma düşürmesin ama birilerinin yardıma ihtiyacıolduğu zamanda da kimseyi yardımsız bırakmasın. Çok şükür milletçe hem siviltoplum kuruluşlarıyla hem dernek ve vakıflar aracılığıyla hem de hayırsevervatandaşlarımızın gönderdiği yardımlarla vatandaşların ihtiyaçlarının önemlioranda karşılanmış olduğunu gördük. İnşallah artık o detay olarak görülenihtiyaçlar konusunda da her gün daha iyi bir noktaya geliriz. Biz de geziyoruz,vatandaşlara belki sıcak bir dokunuş, onların unutulmadığını onlarahissettirmek, belki onlarla bir sofraya oturup hasbihal etmek için çalışıyoruz.Tabi varsa bir sorun onu da ilgili yerlere iletmek suretiyle o eksikliklerinbir an önce giderilmesi konusunda katkımız olursa oda bize mutlulukverecektir." dedi.

"PROVOKATÖRLERE FIRSAT VERİLMEMELİ, MEYDAN ONLARABIRAKILMAMALI"

Birilerinin vatandaşları provoke etmek için yoğun bir çabaiçerisinde olduğuna vurgu yapan Yapıcıoğlu, "Önceki gün Batman'dayapıldığı söylenen bir sokak röportajı üzerinden biz de linç kampanyasına maruzkaldık. Sonradan onun bir kurgu olduğu açığa çıktı. Bu tip provokatif haberleriyayanlar ya da insanları birilerine, bir yerlere, bir gruba karşı kışkırtmayaçalışanlarla da mutlaka mücadele edilmeli, provokatörlere fırsat verilmemeli,meydan onlara bırakılmamalıdır." dedi. İLKHA

Muhabir: Editör Gümüş